RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

7 saker du ska ge din partner komplimanger för oftare

09 apr, 2019 
När man har varit ihop länge är det lätt att glömma bort att uppskatta varandra. Men om du vill att er kärlek och närheten ska fortsätta hålla sig stark är det viktigt att du ser och uppskattar din partner. Här är några enkla tips som gör stordåd i längden.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

5 tecken på att du ha träffat den rättaBrand logo
5 tecken på att du ha träffat den rätta

Att känna sig sedd och uppskattad är som ett vaccin mot bråk och irritation i ett förhållande. Är du generös med komplimanger ökar dessutom chansen att din partner boostar dig tillbaka, vilket får er att bli mer positivt inställda även när det inte riktigt blir som ni tänkt er.

Prova att jobba efter 5:1-systemet – det vill säga att ge fem positiva förstärkningar eller komplimanger för varje negativ sak du påpekar. Men se till att du väljer genuina och personliga komplimanger. Här är sju saker du bör berömma din partner för – ofta:

1. De små sakerna din partner gör för dig varje dag

Många sneglar avundsjukt på andras pompösa blombuketter, dyra smycken eller romantiska hotellövernattningar. Har du en partner som inte riktigt hajjar dina vinkar om sådana kärleksgester, men däremot alltid tankar bilen innan du ska ha den, låter dig ta den bästa matlådan eller skottar snö för att du ska slippa? Glöm inte bort att uppskatta din partner  – sådant är det inte alla som gör! Ofta vet man inte hur viktiga de små sakerna är förrän de försvinner. Se till att det inte händer er.

Annons

2. Deras värderingar

Alla vill bli uppskattade för sina goda sidor, så beröm din partners starka drag – att de är generösa, jobbar hårt eller är optimister.

3. Deras passion

Stötta din partners drömmar, även om de kanske inte lirar till hundra procent med dina. Peppa, pusha och boosta din partner att utveckla det de brinner för. Att ha egna hobbies och känna att man kan blomma ut i dem är viktigt för ert framtida förhållande och lycka.

4. Deras utseende

Berätta för din partner vad du tycker särskilt mycket om i deras utseende. Extra viktigt är det att höra när man varit ihop några år (åldern tar ut sin rätt fortare än man anar…) Har din partner fina händer, sexig rumpa eller vackra läppar? Berätta det! Variera dig och glöm inte de små detaljerna.

5. Deras omdöme

Att du respekterar och litar på din partner kan kännas självklart. Men tyvärr är det inte så i alla förhållanden, så har ni en harmonisk och hänsynsfull relation, ta vara på det. Att prata om smått och stort och lyssna in varandra inför beslut för er närmare. Se till att din partner vet hur värdefulla deras råd är.

Annons

6. Saker som de är osäkra över

Hjälp din partner att bygga sin självkänsla genom att berömma och lyfta deras prestation i saker som du vet är jobbiga för dem.

7. Hur de får dig att må

En vanlig tankevurpa är att man tänker att ens partner ändå redan vet vad man känner för dem. Men visst blir du glad av att höra att du lyser upp någon annans dag? Framförallt från någon du tycker om. Berätta ofta för din partner att hen gör dig glad – världens enklaste vitaminboost för förhållandet!

Inspirerat av Bustle

Bild: TT

Läs mer:

4 vanliga vardagsmissar som ökar risken för att kärleken dör 

Relationsexpertens viktigaste råd: Så skapar ni livslång kärlek

Vem är mest självisk i din relation? 7 avslöjande tecken

Annons