RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

6 viktiga tips för en lyckad första dejt

15 mar, 2019 
Sex enkla, men viktiga tips som ökar sannolikheten att dejten blir bra – allt från ökad chans till bättre match till hur du får en underhållande, intressant och avslappnad dejt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Isabelle Edlund är dejtingansvarig på den lite annorlunda dejtingappen YouViaMe, som skippat chattar, höger och vänsterswajpar och istället låter vännerna agera matchmakers. Oddsen för en dejt ökar markant när någon annan ser till att ni kommer till skott, och dessutom med någon som dina vänner redan lobbat för. Ett steg närmare succé alltså! Nu gäller det bara att få till en trevlig och avspänd stämning som framhäver ditt allra bästa jag när det är dags att ses.

Här är Isabelles bästa tips för en lyckad första dejt:

Så ökar du chansen att göra succé på dejten

Ha på dig kläder som du älskar och trivs i

Har man på sig något som man känner sig snygg i är sannolikheten stor att den man möter också kommer tycka det. Man utstrålar en glädje och säkerhet som man kanske inte gör om man har tagit på sig något man inte trivs i. I slutändan så handlar det om att trivas i det man har på sig och anpassa kläderna efter vilken typ av dejt man ska gå på.

Annons

Var i tid! Blir du sen – hör av dig så fort du kan

Ibland kan man inte göra någonting åt att man blir försenad. Tåget eller bussen kanske är sen, eller så kom något annat akut i din väg. Om du märker att du inte kommer komma i tid, skicka iväg ett meddelande och berätta det, så slipper din dejt stå och vänta och undra vad som har hänt.

Förbered några samtalsämnen som du tycker om att prata om

Ibland kan det bli tyst på en dejt för att båda kanske är nervösa eller att ni sedan innan redan har pratat om det mesta. Då kan det vara bra att ha förberett några ämnen som ni inte pratat om tidigare. Tänk utanför boxen och prata inte om det vanligaste som vädret eller intressen. Vilka ämnen skulle du förbereda? Här har du en riktigt bra tipslista på ämnen att prata om!

Var nyfiken och ställ frågor om din dejt

När samtalet flyter på så kan det enkelt bli att en av er pratar mer än den andra. Känn efter om du är den som pratar mest och försök i så fall att få in lite frågor till din dejt. Ni är där för att lära känna varandra, så var nyfiken och ställ frågor. 

Annons

Lyssna på vad din dejt har att säga

Som ovan, ställ frågor till din dejt och även följdfrågor – speciellt om du märker att det är ett ämne hen brinner för att prata om. Tänk på att lyssna till punkt och var inte för ivrig med att hoppa in och avbryta eller byta samtalsämne.

Var dig själv

När man dejtar så vill man träffa någon som det ska bli seriöst med, så tänk på att inte spela en roll som inte är dig själv. För om det i slutändan blir seriöst mellan er, hur ska du då förklara att du egentligen inte gillar den där musiken, de filmerna eller står för de där åsikterna. Du vinner alltid på att vara dig själv för det är dig man ska dejta och inte rollen du spelar.

Kom förstås också ihåg att ha roligt! En dejt, lyckad eller misslyckad, är inte hela världen.

Bild: TT

Läs mer:

36 frågor för att lära känna din dejt – och bli kära

17 saker att göra på dejten – som inte kostar skjortan

Första dejten: Det här ska ni INTE prata om

Annons