6 djur som är mer romantiska än din partner

1. Uttrar håller sin partner i handen när de sover (eller som här, i en kärleksfull omfamning). Detta för att de inte ska råka flyta ifrån varandra i vattnet. Det här kan på riktigt vara något av det gulligaste vi sett.

2. Satänglövsalsfågeln utmärker sig, förutom genom sitt tungvrickande namn, med att hanen bygger ett otroligt avancerat lusthus åt sin partner, av kvistar, grenar och andra små prylar han hittar i skogen. Han pryder sedan ”trädgården” utanför med blommor, bär och annan utsmyckning. Själva får vi knappt en ros på Alla hjärtans dag.

3. Ödlehanens flickvän blev lite trött, så hennes kille gjorde sig helt enkelt till en levande hängmatta så att hon kunde ta en skön tupplur. Den hängivenheten.

4. För att charma kvinnan i sitt liv uppträder dvärgpapegojhanen med en liten dans han övat in och smörar ytterligare genom att klia honan i huvudet. När de fått ungar är han sedan ansvarig för att hämta föda som han matar honan med. Samtidigt kan vi knappt minnas när vi senast blev bjudna på middag.

5. När kärlek uppstår mellan ett albatrosspar övar de tillsammans in en unik och koordinerad dans och sång (se videon ovan), som blir till deras interna språk. Detta sker efter att hanen ägnat många år åt att söka efter honan han sedan är trogen resten av livet.

6. Förälskade sjöhästar dansar tillsammans varje morgon, ändrar färg och simmar runt med svansarna sammankopplade – ingen rädsla för offentliga ömhetstecken här inte. När det sedan är dags att skaffa barn lägger honan sina ägg i en ficka på hanens mage och det är sedan han som är gravid och föder ungarna. Ett väldigt praktiskt och smidigt upplägg, om ni frågar oss.

Källor: Cosmopolitan.com, National Geographic.com, BBC Earth.

Läs mer från Femina: 18 klockrena bilder som visar hur det är att vara kvinna

 

Så kan kärleksfilmer skada dina relationer

Läs också: Så kan kärleksfilmer skada dina relationer

 

 

Utvald läsning