RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 tecken på att du och din dejt inte är rätt för varandra

14 jan, 2021 
Kvinna ler och dricker kaffe
Dejtingdjungeln är snårig och svår. Hur känns det när det är rätt, och hur vet man om det klickar? Här listar vi fem tecken på att du och personen du dejtar bör överväga att gå skilda vägar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
8 onödiga saker som kan få dig att sabba ditt förhållande (MåBra)Brand logo
8 onödiga saker som kan få dig att sabba ditt förhållande (MåBra)

Att försöka satsa på något hållbart tillsammans trots att det inte känns rätt är sällan en bra idé. Här är fem exempel på tankar och känslor som visar att du och din dejt nog inte är ämnade för varandra:

1. Du är mer intresserad av ett förhållande än personen du dejtar

Många gånger är vi mer kära i tanken på ett förhållande än i personen vi dejtar. Det kan bero på press utifrån eller ensamhet, och för att inte göra dig själv eller din dejt en otjänst är det viktigt att komma underfund med hur det ligger till. Känn inåt och var sann mot dig själv, är du mer kär i tanken på ett förhållande än personen i fråga? Ja, då är det dags att gå vidare.

2. Du kan se er tillsammans, men det gör dig inte exalterad

Nej, bara för att du kan föreställa dig ett liv tillsammans med din dejt innebär det inte att ni är rätt för varandra. Att dela sin vardag med någon ska väcka nyfikenhet och kännas spännande, annars är det inte rätt.

Annons

3. Du önskar att något hos personen ska förändras

Kan du titt som tätt komma på dig själv med att tänka: ”hen vore perfekt OM…” eller ”vi skulle ha det fantastiskt OM hen bara…”? Då är det något som inte stämmer. Att hänga upp sitt förhållande på ”om” är inte varaktigt i längden. Kom ihåg att du inte ska behöva förändra en person för att älska den.

4. Ni klickar inte som vänner

Bland det viktigaste i ett förhållande är att man klickar som vänner. För om ni varken skrattar eller trivs i varandras sällskap kommer vardagen kännas ohållbar. Att även i svåra stunder få dela sitt liv med någon som får en att le kommer göra allt så mycket enklare.

5. Du känner inte att du kan lita på din dejt

För att relationen ska hålla över tid är det viktigt med tillit och respekt. Både när det kommer till att vara trogen i relationen och hålla vad man lovar. Så, tvekar du på din dejts intentioner eller är osäker på om du kan lita på det hen säger kan det vara läge att tänka om. Kärlek ska kännas tryggt.

Foto: TT

Artikelinspiration: The Everygirl

Annons