5 tecken på att du och din dejt inte är rätt för varandra

Kvinna ler och dricker kaffe

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Att försöka satsa på något hållbart tillsammans trots att det inte känns rätt är sällan en bra idé. Här är fem exempel på tankar och känslor som visar att du och din dejt nog inte är ämnade för varandra:

1. Du är mer intresserad av ett förhållande än personen du dejtar

Många gånger är vi mer kära i tanken på ett förhållande än i personen vi dejtar. Det kan bero på press utifrån eller ensamhet, och för att inte göra dig själv eller din dejt en otjänst är det viktigt att komma underfund med hur det ligger till. Känn inåt och var sann mot dig själv, är du mer kär i tanken på ett förhållande än personen i fråga? Ja, då är det dags att gå vidare.

2. Du kan se er tillsammans, men det gör dig inte exalterad

Nej, bara för att du kan föreställa dig ett liv tillsammans med din dejt innebär det inte att ni är rätt för varandra. Att dela sin vardag med någon ska väcka nyfikenhet och kännas spännande, annars är det inte rätt.

3. Du önskar att något hos personen ska förändras

Kan du titt som tätt komma på dig själv med att tänka: ”hen vore perfekt OM…” eller ”vi skulle ha det fantastiskt OM hen bara…”? Då är det något som inte stämmer. Att hänga upp sitt förhållande på ”om” är inte varaktigt i längden. Kom ihåg att du inte ska behöva förändra en person för att älska den.

4. Ni klickar inte som vänner

Bland det viktigaste i ett förhållande är att man klickar som vänner. För om ni varken skrattar eller trivs i varandras sällskap kommer vardagen kännas ohållbar. Att även i svåra stunder få dela sitt liv med någon som får en att le kommer göra allt så mycket enklare.

5. Du känner inte att du kan lita på din dejt

För att relationen ska hålla över tid är det viktigt med tillit och respekt. Både när det kommer till att vara trogen i relationen och hålla vad man lovar. Så, tvekar du på din dejts intentioner eller är osäker på om du kan lita på det hen säger kan det vara läge att tänka om. Kärlek ska kännas tryggt.

Foto: TT

Artikelinspiration: The Everygirl

Mer innehåll från MåBra

6 sätt att göra hemmadejtandet lyxigare och mer spännande

5 tips för att ta hand om relationen – så får ni kärleken att hålla

4 vanliga misstag i en relation – så undviker ni dem

Dela på: