5 tecken på att du är tillsammans med den rätte

Är ni rätt för varandra? Kolla in dessa tecken!

Finns det en person som är den rätta för dig? Är det kanske till och med hen som du är tillsammans med just nu? Vi har pratat med relationsexperten Charlotte Sander för att reda ut om det finns några tecken man kan leta efter, för att veta om ens partner är den rätta för dig.

Så vet du att ni är rätt för varandra:

1. Ni är fortfarande nyfikna

Med de flesta perioder i livet följer en hel del förändringar och så är det också för oss människor, vi utvecklas, går vidare och strävar ofta för att ta oss framåt. Om du och din partner är väl medvetna om detta och fortfarande är nyfikna på varandra och livet ni delar, ja då är ni helt rätt ute.

2. Ni är bästa vänner

I början av en kärleksrelation är det vanligt att gnistor flyger och fjärilarna i magen har svårt att vara stilla. Men det är också viktigt att veta att det är okej om detta avtar lite med tiden. Det är även okej om du inte känner dig superkär hela tiden under ert förhållande, för mixen av kärlek och att din partner är din bästa vän kan vara det som är den bästa kombinationen i slutändan.

3. Det finns ett positivt överseende

Att vi alla är olika är något som vi inte kan ändra på och tur är väl det? Om du och din partner ser bristerna hos varandra som något negativt och jobbigt bör ni tänka efter ett extra varv. Men, om du kan känna ett positivt överseende men din partners sidor och hen känner detsamma för dig. Ja, då har ni en kombination som kan hålla för alltid.

4. Kommunikation är a och o

Om ni har bråkat så måste ni också kunna lösa det tillsammans. Finns det utrymme för ett förlåt från båda parters håll och ni kan kommunicera med varandra utan att hålla saker inne, då har ni en viktigt byggsten på rätt plats.

5. Ni kan känna empati för varandra

Att ha förmåga till att känna medlidande för en annan person eller att ha förståelse för varandra är mycket viktigt i ett förhållande. Om du känner att din partner har en inlevelse i dina känslor och vice versa så kan det vara så att ni är helt rätt för varandra.

Foto: Unsplash

Läs mer:

Varför kysser vi varandra för att visa kärlek?

Kärlekens tre stadier – så förändras förhållandet med tiden

5 saker du aldrig ska offra i en kärleksrelation

 

Redaktionens tips