RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 saker du bör tänka på när du bråkar med din partner

09 jul, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Bråkande par tips,
Det finns både toppar och dalar i en relation och alla par bråkar någon gång. Hur ska man egentligen lösa ett bråk och vad ska man undvika att göra? Vi har pratat med relationsexperten Charlotte Sander för att ta del av hennes bästa råd.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Många kan nog känna igen sig i att det kan vara svårt att veta hur man ska agera när man bråkar med sin partner. Ibland kan det vara något litet som eskalerar och innan man vet ordet av är ni inne i en stor diskussion där ingen av er vet hur det började. Så hur beter man sig på bästa vis och vad ska man tänka på när man bråkar med sin partner?

Vi har pratat med relationsexperten Charlotte Sander om just relationer och bråk. Här kommer hennes bästa tips på vad man ska tänka på när man bråkar med sin partner.

Fem tips för att lösa ett bråk:

1. Ta ansvar

Båda parter behöver se sin egen del i bråket och ta ansvar för att slutligen kunna lösa det på bästa sätt. På så vis kan ni komma underfund med vad problemet grundade sig i till en början och komma överens om hur ni ska gå vidare för att lösa det.

2. Våga vara ”the bigger person”

Försök att släppa vad som är rätt och fel, exemplevis hur saker och ting ”borde” gå till. Ibland är det okej att inte vara överens om precis allting i en relation. Någon måste våga ta första steget för att bråket ska lösa sig i slutendan.

Annons

3. Utgå ifrån dig själv

Att utgå ifrån sig själv och sina egna känslor är på ett sätt att kunna öppna upp sin sårbarhet för sin partner. Vilket i sin tur kan leda till att hen får en annan förståelse för situationen och en inblick i varför bråket startade till en början. Det kan ofta vara något så enkelt som att du eller din partner längtar efter att känna sig sedd och hörd.

4. Sänk förväntningarna på semestern

Semestertider kan medföra en och annan onödig diskussion. Undvik därför semesterbråken genom att sänka förväntningarna lite och inse eller delvis acceptera att det är okej att det kan bli lite tjafs och bråk ibland. Kanske beror det på både trötthet och att ni inte vårdat relationen tillräckligt mycket?

5. Skicka inte sms

Om du bråkar med din partner är det sista och kanske viktigaste tipset att ta samtalet öga mot öga. Därför borde du aldrig skicka ett sms till din partner när ni är oense, det kan nämligen vara som uppgjort för missförstånd.

Foto: TT

Läs mer:

Vanliga typer av bråk – som på sikt kan skada relationen

6 små relationsbovar – som kan skapa stora problem

5 saker du aldrig ska behöva offra i en kärleksrelation 

Annons