5 lögner om sex som vi lärt oss via "Sex and the City"

Succéserien ”Sex and the City” bidrog under sina år i rutan till en mer liberal syn på sex och kvinnlig njutning. Men serien lanserade också under åren en hel del lögner om sex och relationer.

Här listar vi fem av dem:

1. One night stand är alltid fantastiskt sex!

Förutom att det i ”Sex and the City” verkar som att det finns heta potentiella sexpartners överallt så är one night standen ofta en underbar upplevelse. Ingen har fått så många orgasmer av ett engångsligg med en främling som Samantha Jones. Vilket ju i sanningens namn beror på att hon är en fiktiv karaktär. I verkligheten är engångsliggen ofta sprungna ur en alkoholrelaterad kväll och de blir sällan (aldrig?) en lika underbar upplevelse som i serien.

http://gph.is/2dp1unz

2. Att fisa inför sin partner är värre än döden

När Carrie, som är någonstans i 30-årsåldern, råkar släppa sig inför Mr Big en morgon i sängen blir hon – trots att de träffats ett bra tag – otroligt generad.

Hon blir så pass generad att hon gömmer sig under täcket, sen klär hon på sig på sig illa kvickt och flyr från Mr Bigs lägenhet. Senare i serien säger hon ”Jag var förödmjukad och jag ringde inte honom under resten av dagen”.

Läs också: Forskare: Så ofta bör du ha sex för att må bra 

Händer det i verkligheten är det mest normala att antingen skratta åt det eller ignorera det – men framförallt släppa det (pun intended) och gå vidare. (Och tacka alla gudar som finns för att det inte hände när han gick ner på dig)

3. En liten penis är det mest fruktansvärda som finns!

I ”Sex and the City” är små penisar en riktig dealbreaker, det finns inget värre än en man vars könsorgan inte motsvarar de bokstavligt talat stora förväntningarna hos de fyra vännerna.

Men där har de fel! Storleken spelar ingen roll och vi har alla våra preferenser.

4. Att ge budkillar oralsex är något man gör

…I alla fall om man är den fiktiva karaktären Samantha Jones och får hemleverans av en främmande UPS-kille en eftermiddag. Sannolikheten för att detta skulle inträffa i verkligheten är otroligt minimal.

Läs också: Varför är det viktigt med sex? Frågor om lust

5. Din kompis behöver hjälp med sitt ”vibratormissbruk”

Charlotte York fick i första säsongen tips om en dildo, the Rabbit, et sällskap som hon uppskattade mycket. FÖR mycket ansåg vännerna som gjorde en intervention och konfiskerade sexleksaken. Sannolikheten för att detta sker på riktigt är förmodligen otroligt liten.

För det första pratar de flesta människor inte om sina sexvanor lika högt, vitt och brett som de gör i serien, där ingen plats är för helig för ett detaljerat samtal om sexuella erövringar och onani.

För det andra, om det nu är så att en vän vill stanna hemma en kväll är det inget skäl för att ens vänner ska ta sig in i dennes hem för att beslagta sexleksaken. Vad är det för vänner ens?

https://youtu.be/iQYDZiqKh_s

Källa: Womens Health Magazine

Läs även: Forskning visar: Sex är bra för kvinnohjärtat

Artikeln publicerades först på Femina.

 

 

Utvald läsning