RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

4 tidiga tecken på att din partner inte är rätt för dig

15 jul, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Är ni rätt för varandra?
Är du och din partner verkligen rätt för varandra? Här är relationsexpertens råd om tidiga varningssignaler att leta efter i förhållandet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Kärlek kan vara det finaste som finns i livet, men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Oavsett om pirret i magen och spänningen finns där, så är det inte allt som spelar roll i en relation. Alla förtjänar en chans att älska och bli älskad, men det ska inte vara på bekostnad av relationen till en själv eller andra runt omkring.

MåBra har pratat med relationsexperten Charlotte Sander och tagit del av hennes bästa råd när det kommer till tidiga tecken man bör se upp med i en relation. Känner du igen dig i en eller flera punkter här nedan? Kanske bör du se över ditt förhållande och fundera på om ni verkligen är rätt för varandra – och vad som gör dig riktigt lycklig. För en bruten relation behöver faktiskt inte vara en misslyckad relation.

Fyra tecken på att du inte hör ihop med din partner:

1. Du kommer nära, men inte längre

Vill din partner inte riktigt släppa in dig på livet? Då kanske du ska vara lite extra vaksam. Det tar olika lång tid för alla att öppna upp sig, vilket man måste respektera. Märker du dock att relationen står still under en längre tid och att din partner skärmar av sig från dig – ja, då kanske ni inte är rätt för varandra trots allt.

Annons

2. Lögner blir vardag

Ingen vill bygga en relation på lögner. Om du tidigt ser en tendens hos din partner att förvandla små halvsanningar till större lögner, så kommer det förmodligen bara att bli värre ju mer tiden går.

3. Du känner dig kontrollerad tidigt i relationen

Se upp om du tidigt i en relation märker att din partner vill bestämma vem du umgås med, eller om hen har lite väl mycket koll på din mobil. I början kan det handla om att du blir uppvaktad och att din partner är väldigt omhändertagande, men gränsen till att det kan gå över i en kontrollerande relation kan vara närmare än vad du tror. Låt ingen annan ta kontroll över ditt eget liv!

4. Ni är oense om viktiga beslut

Man måste acceptera att alla är olika. Om ni redan i början inte har samma framtidsplaner eller drömmar så är det möjligt att det inte kommer att förändras. Stora och viktiga beslut, till exempel att skaffa barn, är viktiga att vara överens om. Förvänta dig inte att din partner bara kommer att ändra sig, utan respektera varandra så att ni inte tvingas in i beslut som inte känns rätt. Om ni inte är på samma sida är det kanske bättre att avsluta relationen nu än att vänta tills någon blir besviken.

Läs mer:

Därför stannar vi i relationer som är dåliga

Snygga personer är sämre på relationer – här är anledningen

5 tecken på att du är tillsammans med den rätte

Bildkälla: TT/IBL

Annons