RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

22 saker som alla par bör göra tillsammans minst en gång i livet

30 nov, 2018 
Brist på inspiration till kärlekslivet? Här listar vi 22 tips på aktiviteter som du och din partner bör göra tillsammans minst en gång!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
16 saker som alla par bör göra tillsammans minst en gång i livetBrand logo
16 saker som alla par bör göra tillsammans minst en gång i livet

Att skapa rutiner tillsammans med sin partner är ett tecken på tillit och kärlek, men ibland kan relationen må bra av att man gör något annat än det förutsägbara. Problemet är att inspirationen ofta sinar. Vad kan man hitta på som inte kostar en förmögenhet samtidigt som det känns roligt och oväntat?

Vi har listat 22 tips på aktiviteter som alla kärlekspar bör ha gjort tillsammans minst en gång i livet:

1. Ät en baklängesmiddag

Alla behöver äta mat, och att styra upp en romantisk middag tillsammans med sin partner är både mysigt och kul. Men hur gör ni det till något nytt och spännande? Jo, ni äter baklänges. Inled med efterrätt, fortsätt med varmrätt och avsluta med förrätt.

2. Upptäck ett nytt område

Besök en plats som ni inte har varit på förut – det kan vara något så enkelt som grannområdet. Strosa runt, inspektera och spana. Att åka iväg på upptäcksfärd är barnsligt kul!

Annons

3. Prova vin hemma – med ögonbindel

Arrangera vinprovning hemma och genomför testet med ögonbindel. En rolig aktivitet med fokus på smak och sinne.

4. Utmana varandra i matlagning från barndomen

Utmana varandra i att återskapa den andra personens älsklingsrätt från barndomen. På så sätt får ni tävla i matlagning samtidigt som ni öppnar upp för att prata nostalgi.

5. Tälta i naturen

Packa väskan lätt och stäng av omvärlden i form av uppkoppling och telefonsamtal. Att tälta i naturen ger er gott om kvalitetstid, samtidigt som er samarbetsförmåga sätts på prov.

6. Upplev en konsert på tu man hand

Unna er att gå på konsert tillsammans bara ni två. Njut av att umgås och dras med i musiken. Kanske får ni en ny gemensam favoritartist?

7. Ha picknik i parken

Allt behöver inte vara uppstyrt och påkostat. Ofta är det till och med de små sakerna som känns härligast. Packa ihop picknickkorgen med godsaker, ta med en musikspelare och hitta en filt som rymmer er båda.

Annons

8. Skriv en bucketlist

Låt fantasin flöda och arbeta på att knåpa ihop en lista om framtida mål och gemensamma utmaningar. Vilka platser drömmer ni om att besöka och hur ofta ska ni ha som mål att bjuda ut varandra på dejt?

9. Peka på en plats på kartan – och åk dit

Det här blir verkligen ett minne för livet. Ta fram en jordglob eller en karta, blunda och peka. Platsen som fingret hamnar på åker ni till. Förhoppningsvis blir det ett resmål som ni aldrig annars hade valt.

10. Arrangera en drinktävling

Klä upp er och utmana varandra i att blanda drinkar. Avsluta med att bedöma dryckerna efter smak och utseende.

11. Ha filmmaraton

Lista era favoritfilmer och bunkra upp med godis och chips. Filmmaraton innebär minst 12 timmars sträckkollande, så det gäller att ni skapar en riktigt mysig oas med täcken, filtar och kuddar.

12. Bygg en snögubbe

Bli barn på nytt och ge er ut för att leka i snön. Att bygga en snögubbe ger er möjligheten att öva på samarbetsförmågan och tänka kreativt – samtidigt som ni får skratta och ha kul.

Annons

13. Stanna i sängen hela dagen

Dra på er myskläderna och bestäm er för att stanna i sängen – prick hela dagen. Ät, sov, kolla serier och pussas. Det här blir en utmaning i att inte göra någonting.

14. Skriv brev till varandra

Sätt ord på era känslor för varandra och lämna över texten i from av ett brev. Det blir extra härligt om ni på riktigt postar breven på lådan.

15. Bygga en koja i vardagsrummet

Hur barnsligt det än låter garanterar vi att det här är kul. Samla ihop era täcken och kuddar och bygg en koja framför tv:n.

16. Gå på dubbeldejt

Bara för att man är ett par ska man inte sluta med att dejta varandra. Varva de egna dejterna med att involvera vänner. Att gå på dubbeldejt ger er möjligheten att skapa fina minnen tillsammans med andra.

17. Unna er en staycation

Att bo på hotell i staden där man bor kan kännas onödigt. Men nej, inte alls! Att unna sig en hotellnatt nära hemmet är både lyxigt och avkopplande. Stanna på hotellrummet, beställ upp mat och njut av tystnaden. Det är värt.

Annons

18. Titta på stand up

Bio i alla ära – men stand up är faktiskt väldigt mycket härligare! Här tillåts ni nämligen att skratta högt och ohämmat.

19. Köp kläder till varandra

Bestäm en budget och köp varsitt klädesplagg till varandra. Även om det inte blir era nya favoritkläder är det en rolig aktivitet.

20. Kolla på stjärnorna

Ställ klockan och gå upp mitt i natten för att spana på stjärnorna. Ta med er täcke ut och placera er på en gräsplätt med blicken upp mot himmelen.

21. Bada badkar

Fyll badkaret med skum och sätt på mysig musik. Att samsas om platsen i det relativt lilla karet är inte superenkelt – men garanterat mysigt.

22. Gör barrundan till en matrunda

Besök olika restauranger eller gatukök och ät något litet på varje ställe. Ett roligt tips är att bestämma sig för en specifik buss- eller tunnelbanelinje och sen hoppas av på varje station för att hitta något att äta.

Foto: IBL 

Läs mer:

5 frågor du bör ställa till din partner – om pengar

Goda nyheter: Att låna sin partners kläder är bra för hälsan

Introvert med en extrovert partner? Tänk på detta!

Annons