RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

17 roliga saker att göra med sin partner – som inte kostar skjortan

07 feb, 2019 
Vad hittar man egentligen på när man går på dejt? Här är vi listat tips på saker att göra, perfekt inför alla hjärtans dag – eller när som helst när inspirationen tryter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Oavsett om det är en ny bekantskap eller ens partner sedan länge kan det vara svårt att komma på vad man ska göra när man går på dejt. Aktiviteten får gärna kännas spännande och kul, samtidigt som det man gör inte får kosta skjortan.

Här är vi listat 17 förlag på roliga och annorlunda saker att göra tillsammans:

1. Styr en dubbeldejt och utmana varandra i spel

Bjud in ytterligare ett par och utmana varandra i sällskapsspel. Fia med knuff, Med andra ord eller Monopol – välj era favoriter och ladda upp med smarriga förnödenheter. Så läge det inte finns en överdrivet dålig förlorare med i gänget kan den här aktiviteten mycket väl pågå ända in på småtimmarna.

2. Gå på stand up

Bio i alla ära – men stand up är faktiskt väldigt mycket härligare! Här tillåts ni nämligen att skratta högt och ohämmat, prata mellan varven och interagera med det som händer på scen. För de som träffas för första gången och är nervösa för att de inte ska ha mycket att prata om är det här en ypperlig aktivitet som gör det enklare att slappna av.

Annons

3. Sätt en budget och gå på antikjakt

Bestäm er för en summa pengar, till exempel 100 kronor var, och lista ett par second hand-affärer och antikvariat som ni sedan besöker. Väl på plats får ni gå igenom sortimentet och bestämmer er för vad ni ska spendera era pengar på – men beloppet får inte överstiga den budget ni satt. Efteråt går ni igenom era respektive grejer och argumenterar för era köp. Föremålen ni fått mer er hem blir roliga minnen kopplade till dejten – och hittar ni ett riktigt guldkorn kan det här till och med göra att ni går med vinst.

4. Gå på lägenhetsvisning

Dröm er bort bland objekten på Hemnet och bestäm er för att gå på ett par lägenhetsvisningar. Det är både kul och inspirerande att titta in hemma hos andra – samtidigt som det känns pirrigt att spana på bostäder tillsammans med någon man tycker om.

5. Kolla på stjärnorna

Handen på hjärtat, när la du senast ner din telefon i fickan och njöt av att titta upp mot himmeln? Troligtvis för ett bra tag sedan. Så – ställ klockan och gå upp mitt i natten för att spana på stjärnorna tillsammans med personen du tycker om. Appen Night Sky ger dig de bästa platserna för stjärnskådning i hela världen – och håller dig uppdaterad om vädret.

Annons

6. Utmana varandra i att blanda drinkar

Klä upp er och utmana varandra i att blanda drinkar. Avsluta med att bedöma dryckerna efter förbestämda kategorier, till exempel smak, utseende och nytänkande.

7. Ät en baklängesmiddag

Alla behöver äta mat, och att styra upp en romantisk middag tillsammans med sin dejt är både mysigt och kul. Men hur gör ni det till något nytt och spännande? Jo, ni äter baklänges. Inled med efterrätt, fortsätt med varmrätt och avsluta med förrätt.

8. Prova geocaching

För ett par år sedan var hajpen kring geocaching enorm – och även om intresset kring den moderna formen av skattjakt svalnat en del är det fortfarande en populär och rolig aktivitet som definitivt passar på en dejt. Gå in på geocaching och låt ert äventyr börja.

9. Styr upp ett mysigt hemmaspa

Tänd ljus, sätt på härlig musik och ställ fram fotbad, oljor, ansiktsmasker och diverse krämer. Vill ni satsa rejält kan ni ladda upp inför dejten ett par dagar tidigare genom att skicka ut varsitt bokningsformulär med behandlingar som den andre får välja mellan. Tänk helkroppsmassage, hårmassage, nagelfix eller ansiktsbehandling. Romantiskt, roligt och avslappnade – på samma gång.

Annons

10. Gör barrundan till en gatuköksrunda

Besök olika gatukök och ät något litet på varje ställe. Befriande, enkelt och gott. Ett roligt tips är att bestämma sig för en specifik buss- eller tunnelbanelinje och sen hoppas av på varje station för att hitta något att äta.

11. Gå ut på krogen och dansa

Dansa till natten blir morgon och njut av varandras sällskap. Det kommer garanterat att generera pirr i magen. Kanske träffades du och din partner/dejt till och med på en klubb första gången? Gå dit och upplev gamla minnen, det blir garanterat kul.

12. Gör något för andra – tillsammans

Föreslå volontärarbete på er dejt och gör något värdefullt för andra – samtidigt som ni stärker ert band tillsammans. Hjälp hemlösa, spendera tid med äldre eller samla ihop kläder till behövande. Nyttja Google och hitta förslag på passande aktiviteter för er.

13. Besök ett Escape room

Har du och din dejt en förkärlek för spännande utmaningar är ett Escape room en perfekt aktivitet. Ni blir inlåsta i ett rum och ska genom gömmor, ledtrådar och gåtor lyckas ta er ut från rummet innan tiden är ute. Flera städer i Sverige har den här typen av spel, men namnen varierar. Sök på rymningsspel på internet och hitta det som ligger närmast er.

Annons

14. Njut av en härlig picknick

Allt behöver inte vara uppstyrt och påkostat. Ofta är det till och med de små sakerna som känns härligast. Packa ihop picknickkorgen med godsaker, ta med en musikspelare och hitta en filt som rymmer er båda.

15. Lek turister i er egen stad

Placera en karta i ena handen och en kamera i andra – och ge er sen ut på stan för att leka turister. Besök traditionella sevärdheter och hoppa på en turistbuss om ni får feeling.

16. Skriv en bucketlist

Låt fantasin flöda och knåpa ihop varsin (eller en gemensam lista) om framtida mål och utmaningar. Ett perfekt sätt för nya bekantskaper att lära känna varandra – och ett ypperligt sätt för trogna följeslagare att svetsas samman ännu mer och verkligen lära känna varandra på djupet.

17. Ge er ut i snön

Bli som barn på nytt och ge er ut för att leka i snön. Att bygga en snögubbe ger er möjligheten att öva på samarbetsförmågan och tänka kreativt – samtidigt som ni får skratta och ha kul. Med andra ord – som bäddat för succé.

Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

Alla hjärtans dag: Så skriver du ett kärleksbrev som går rakt in i hjärtat

Enkla vardagsknep som gör relationen så mycket härligare

7 tecken på att du har träffat din själsfrände

Annons