RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

17 Hollywoodkändisar du kanske inte visste var släkt

16 jan, 2020 
AvMinna Wallén-Widung
Kändisar som är släkt.
Hollywood är fullt av stjärnor som vi ofta ser på såväl filmduken som på de stora scenerna. Och många av dem verkar ha talangen i blodet – se bara på de här 17 superstjärnorna som faktiskt är släkt med varandra!
Annons

Jenny McCarthy och Melissa McCarthy

Såväl Jenny McCarthy, 47, som Melissa McCarthy, 49, är välkända ansikten på filmduken, men visste du att de faktiskt också är kusiner?

Jenny McCarthy inledde sin karriär med att fronta tidningen Playboy i början av 90-talet. Sedan dess har hon synts i en mängd filmer och även jobbat som programledare i amerikansk tv. På 90-talet hjälpte hon sin kusin att landa sitt första tv-jobb, och sedan dess har Melissa haft en strålande karriär med roller i bland annat tv-serien Gilmore girls och filmen Bridesmaids.

Vid flera tillfällen har Jenny McCarthy trätt fram offentligt för att stötta Melissa då den senare råkat ut för plumpa uttalanden om hennes vikt, skriver tidningen People.

Goldie Hawn och Kate Hudson

Få har en lika lång och prisbelönad karriär i Hollywood som Goldie Hawn, 74. Men förutom att hon har hunnit med en mängd film- och tv-roller har hon också haft tid att bilda familj. Hon har varit tillsammans med skådespelarkollegan Kurt Russell sedan 1983, men var innan dess gift med musikern Bill Hudson. Tillsammans med honom fick hon 1979 dottern Kate Hudson, också hon välkänd skådespelare som slog igenom med filmen Almost Famous år 2000.

Annons

Enligt amerikanska medier har Goldie och Kate en nära och varm relation. Kate hade inte mycket kontakt med sin biologiska pappa under uppväxten, och Goldie blev därför extra viktig.

Kate har en äldre bror, Oliver Hudson, som också han är skådespelare. 1986 föddes Kates och Olivers lillebror Wyatt Russell.

Nicolas Cage, Sofia Coppola och Jason Schwartzman

Man undrar ju hur familjemiddagarna ser ut hos den här kändistäta klanen? Så här hänger de tre Hollywoodgiganterna ihop: stjärnregissören Sofia Coppola, 48, som har regisserat bland annat moderna klassiker som Lost in translation och The virgin suicides är dotter till ingen mindre än regissören Francis Ford Coppola, som står bakom bland annat kultförklarade Gudfadern-triologin.

Francis Ford Coppola har i sin tur en äldre bror, litteraturprofessorn August Coppola. Denne August fick 1964 en son som skulle bli en av Hollywoods största stjärnor – Nicolas Kim Coppola, mer känd som Nicolas Cage.

Annons

Francis och August fick också en syster, Talia Shire. Hon har två söner, varav den ena är skådespelaren och musikern Jason Schwartzman, 39, känd från bland annat filmer som The grand Budapest hotel och Marie Antoinette.

De tre superstjärnorna är med andra ord kusiner!

Owen Wilson och Luke Wilson

Owen Wilson, 51, och Luke Wilson, 48, är två av Hollywoods mest anlitade skådespelare. Men faktum är att de delar mer än bara skådespelaryrket och en lysande karriär – precis som efternamnet antyder är de två bröder.

Bröderna föddes båda i Texas och har även en äldre bror vid namn Andrew Wilson, 55, också han verksam som skådespelare och regissör.

De två bröderna har gått lite olika vägar i karriären, där Owen har spelat i stora komedifilmer som Wedding crashers och Natt på museet medan Luke ofta har valt lite smalare filmer och fler tv-serier.

Alec Baldwin och Hailey Baldwin

Hailey Baldwin, 23, blev förstasidesstoff när hon förlovade sig med superstjärnan Justin Bieber sommaren 2018. Några månader senare var de gifta och det unga paret har synts flitigt i varandras sociala medier och också jobbat ihop, bland annat har de medverkat i en reklamfotografering för klädmärket Calvin Klein.

Annons

Men Hailey var van vid den mediala uppmärksamheten redan innan hon träffade Bieber. Man kan faktiskt säga att hon föddes in i den – hennes pappa är skådespelaren Stephen Baldwin. Således är Alec Baldwin, 61, känd för roller i bland annat Knots landing, 30 rocks och Mission: Impossible, Haileys farbror.

Lily Allen och Alfie Allen

Visst är likheten slående mellan den brittiska artisten Lily Allen, 34, och Game of Thrones-skådisen Alfie Allen, 33? Och det är inte så konstigt eftersom de faktiskt är syskon.

Syskonen Allen, som egentligen är fyra till antalet, växte upp på flera platser i närheten av London och gick i en rad olika skolor. Deras pappa är komiker och deras mamma filmproducent, så de har mer eller mindre fötts in i underhållningsbranschen.

På sitt debutalbum har Lily Allen en sång med namnet Alfie, som handlar om hennes lillebror. Enligt Lily Allen beskriver den hennes bror och hur hon försöker övertala honom om att inte slösa bort sitt liv genom att sitta i sitt rum och röka gräs.

Annons

– Först var han väldigt upprörd över det, för han tyckte att jag bara pekade ut hans dåliga sidor och attackerade honom. Jag tyckte det var riktigt smickrande. Jag trodde att han skulle bli riktigt, riktigt glad eftersom det visade hur mycket jag älskade honom, att jag brydde mig om honom och att jag ville att han skulle göra något med sitt liv, har hon sagt i en intervju.

Och visst gjorde han något med sitt liv – Alfie Allen har haft flera stora roller, men är i dag kanske mest känd för sin roll som Theon Greyjoy i kultserien Game of Thrones.

Meryl Streep och Brooke Shields

Visste du att superstjärnorna Meryl Streep, 70, och Brooke Shields, 54, är släkt? Ganska avlägset släkt, men ändå. Enligt amerikanska medier har de två skådespelarna en gemensam förfader med rötter i Tyskland.

Zooey Deschanel och Emily Deschanel

Vi är vana att se dem i tv-serierna New Girl och Bones, men hade ingen aning om att de två skådespelarna Zooey Deschanel, 39, och Emily Deschanel, 43, faktiskt är systrar!

Systrarna Deschanel föddes båda i Los Angeles, men tillbringade mycket av sin uppväxt på resande fot då deras pappa ofta spelade in filmer på olika platser. Systrarna sägs ha en nära relation och har många likheter – de har bott grannar, de fick varsitt barn med två månaders mellanrum 2015 och de har jobbat ihop.

Läs mer:

9 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

13 överraskande kändispar du inte visste har varit ihop!

Vem är vem? 10 kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

 

Annons