13 onödiga saker som kan få dig att sabba ett förhållande

02 dec, 2016 
Gör ni slut i onödan?
Den här texten kan förefalla bitter. Det är också meningen, men syftet är nobelt. Det är att få dig att inse vad du har istället för att tro att gräset är grönare på nästa Tinder-swipe.
Annons
8 onödiga saker som kan få dig att sabba ditt förhållande (MåBra)
8 onödiga saker som kan få dig att sabba ditt förhållande (MåBra)

Åh, härliga nyförälskelse som förblindar och berusar. Så till den grad att ni inte märker att ni går runt som två julbordstjocka fyllon i en porslinsbutik och riskerar att krasa allt för varje steg ni tar. Ni ser inte. För ni är blinda. Och när den där vasen från Svenskt tenn krossas och ni måste betala för den blir ni så chockade att hela er världsbild förstörs.

Låt mig förklara.

I ett nytt förhållande finns all skit som man ska ta sig igenom fortfarande framför en. Det första bråket, nyförälskelsens utgångsdatum och slentrianstressen till exempel. Och när skiten väl kommer bli man svinrädd och tänker att allt det där fina är förstört. Borta.

Men vem du än är tillsammans med, den ”rätta” eller ej, så kommer skiten att komma. Så det kan vara bra att sitta still i båten och vänta ut stormen innan du gör något förhastat. För egentligen har ni det ju rätt bra tillsammans, eller hur?

Här kommer några strikt ovetenskapliga tips.

Annons

 

13 onödiga saker som kan få dig att sabba ett bra förhållande:

 

1. Gnistan är borta

Gnistan? På riktigt, vad är det ens för något? Om man översätter ordet med nyförälskelsen så ja, självklart kommer den att försvinna. Du kommer inte vara nykär i samma person resten av ditt liv, och det är ingenting konstigt. Så stressa inte upp dig när den övergår i en annan typ av kärlek. Omfamna det. Det betyder bara att ni har gått in i en ny fas. En mycket tryggare sådan dessutom.

2. Det var ju kul att vara singel

Plötsligt märker du hur roligt alla singlar verkar ha. Vilka rika liv! De GÖR så mycket. Upplever! Den här känslan kommer att komma och gå i perioder. För det är kul att vara singel. Ibland. Det du inte tänker på är hur najs du tyckte att det verkade att vara i en relation när du var ensam.

Läs även: Dejta efter skilsmässan – så gör du

3. Ni har bråkat

Alla par har ett första bråk. Om inte så väljer jag att tro att det är något som är fel. Men i ditt fall får irritationen dig att ifrågasätta er som par. Du hade förmodligen intalat dig att ni lever i en redan mogen relation, men egentligen är den bara ett spädbarn. Låt den vara ett spädbarn. Lär er av det. Låt skiten mogna. Du skulle ju inte placera en 3-månaders bebis i högstadiet, eller hur? Ni behöver bara lära er hur man bråkar på rätt sätt.

Annons

4. Det är dålig tajming

Ånej. Du ville ju resa, fokusera på karriären, parta loss eller plugga klart innan du stadgade dig. Och nu sitter du där och är kär. Fan.

Ryck upp dig. Det går inte att tidsinställa livet. Och du kan faktiskt göra alla ovanstående saker även med en partner.

5. Det går inte i rätt takt

Du känner att det går för fort. Eller att det går för långsamt. Eller att du borde känna si och så vid det här laget. Men nej. Det finns ingen regel för hur du ska känna och när. Och det är väl för fan du som är med och håller i taktpinnen? Sakta ner då, om du tycker att det går för fort. Eller ta nästa steg, om du tycker att det går söligt. Det är definitivt ingenting att avsluta förhållandet för.

Läs också: 9 saker alla par måste sluta med på sociala medier

6. Ni har flyttat ihop

Plötsligt börjar ni upptäcka alla mindre charmiga egenskaper som hittills har gått att dölja för varandra. Någon är dålig på att diska. Det blir hår i duschen. Ni har inte samma dygnsrytm.

Annons

Men när du upptäcker dessa ”skavanker” hos din partner, kom ihåg att du själv inte är Guds bästa barn. Om du inte alltid ger hundra procent för att vinna Årets partner kan du inte heller förvänta dig det av din respektive.

Sex, osköna vänner och slentrian – se 7 ytterligare punkter genom att klicka på pilen nedan.

7. Du blir frestad

Du har en snygg kollega och ifrågasätter plötsligt hela ditt förhållande. Ska man verkligen kunna bli attraherad av andra om man har ett bra förhållande? Svar ja. Blir ditt förhållande tillräckligt långt kommer du att märka att dina små crushes kommer och går, och det är okej. Så länge du inte tar det vidare.

8. Du luras av sociala medier

Verkar alla andra par ha det helt sinnesjukt puttinuttigt och superidylliskt? Verkar de aldrig bråka eller tjafsa om småsaker? Åker de ständigt på mysiga utflykter och…. Stopp. Du VET innerst inne att det där bara är en fasad. Ärligt talat har jag funderat på om det inte är just sådana par som har det sämst. Som att de försöker övertyga alla andra om att de har det bra, egentligen.

Annons

9. Slentrianstressen

Nära förknippad med punkten ovan. Nu har du och din partner faktiskt haft regelrätt fredagsmys OCH lördagsmys två helger på raken, det måste ju betyda att slentrianen har kickat in med full kraft och nu kommer ni att vara ett tråkigt par för alltid.

Nej. Det kommer ni inte. Alla par har perioder då de inte ständigt hittar på saker, om du blir stressad över slentrianen är det inte svårare än att planera in något kul. Varför panika över något du kan styra över?

10. Du gillar inte hens umgänge

Är hens vänner skitjobbiga? Tråkiga att hänga med? Har du svårt för svärföräldrarna? Skit. I. Det. Det är inte dem du är ihop med. Punkt.

11. Bekräftelsebehovet blir inte mättat

Får du inte gulliga sms med hjärtemojis varannan timme när du är på jobbet? Stackare. Ärligt talat: ta in, acceptera och släpp. Blir saknaden efter nämnda emojis för stor kan du ju alltid lufta det med din partner.

Annons

12. Du kopplar allt till ditt förhållande

Det kan faktiskt vara så att du egentligen är lite omotiverad på jobbet eller har någon annan smärre livskris som inte alls har med din partner att göra. Så sluta tro att allt går att spåra till förhållandet.

13. Ni har inte sex lika ofta

Nej, och det är väl inte så konstigt att ni inte ligger lika ofta som ni gjorde i början. Sexfrekvensen går i perioder som allt annat. Ibland hettar det till och ibland svalnar det av. I stressiga perioder kanske inte lusten är på topp, men den kommer tillbaka.

Sedan kan det ju såklart vara så att ditt förhållande inte är bra, och då är det ju kanon att du gör slut. Men som sagt, den här listan består av skitsaker som kommer att inträffa i alla förhållanden, även när du har träffat kärleken i ditt liv. Kan du inte leva med den vetskapen är nog förhållanden ingenting för dig.

 

13 saker du märker när du plötsligt blivit singel

Saker du märker när du blivit singel

Läs också: 13 saker du plötsligt märken när du blivit singel

Annons