10 tecken på att du är i ett dåligt förhållande

28 nov, 2016 
Så vet du om du är i ett dåligt förhållande
Efter den rosaluddiga förälskelseperioden – känns det fortfarande rätt? Här är 10 signaler på att du borde tänka om.
Annons

Var ärlig. Den där första, nykära tiden är det lätt att se mellan fingrarna med det mesta din älskling har för sig. Men så, efter ett tag när ni börjar komma ner på jorden igen, så kanske du börjar störa dig på att han vägrar låta dig träffa hans föräldrar eller att hon alltid lämnar disken till dig…

Här listar vi, med hjälp av Huffington Post, 10 tecken på att er relation inte är bra för dig.

 

1. Du känner att måste ändra vem du är

I början är det okej att försöka gilla samma sak som den du tycker om. Du kanske ger en tv-serie en chans som du aldrig hade kollat på annars, eller testar mat du inte tänkt att du skulle tycka om. Du kanske anpassar dig för att era liv ska funka bättre ihop, du kompromissar. Och kompromisser är oundvikliga i ett förhållande, men de ska helst komma från bägge håll – och det är aldrig okej att du ska behöva tumma på den du är för att tillfredsställa din partner.

När du märker att du ändrat åsikter, värderingar eller till och med klädstil efter att ha träffat en ny partner – då har det gått för långt.

Annons

 

2. Du måste ständigt försvara hen från familjen

Visst, ingen kan väl älska din parter lika mycket som du gör, och någon kommer säkert att ha åsikter om hen, positivt eller negativt. Men om ALLA i din närhet, vänner, familj, kanske till och med kollegor, kritiserar din partner och ert förhållande, så gör de det antagligen inte för att vara elaka – utan för att de bryr sig om dig. Det är definitivt en varningssignal som du borde vara uppmärksam på och som borde få dig att revidera synen på er relation.

 

3. Du får ständigt ta emot kritik

Om din partner alltid ska påpeka hur glåmig din hy är, se ner på ditt jobb eller håna dig på något annat sätt, hur litet det än kan vara, är det dags att stanna upp. Även om det är små saker kan beteendet i längden påverka ditt självförtroende negativt och får dig att känna att du inte duger.

Ett hälsosamt förhållande ska få dig att må bra – inte tvärt om!

 

4. Du oroar dig när din partner är ute

Ett tecken på att ni inte är gjorda för varandra är att du inte kan sluta tänka på vad den andre har för sig när ni inte är tillsammans.

Annons

Kanske dyker det upp en massa skumma bortförklaringar à la ”Jag hade telefonen på ljudlös just när du ringde”, ”Jag glömde att vi skulle ses”, ”Jag somnande i soffan” precis hela tiden? Du behöver inte vara CSI för att förstå när något inte står rätt till – det är nog dags att gå vidare. Ett förhållande utan tillit gör ingen lycklig.

 

5. Du får aldrig bestämma

Börjar du känna att det alltid är din partners behov som går först, (ni träffar hens vänner, går på hens företagsfester, hens familj är viktigast, hen bestämmer vad ni ska göra på helgen eller var ni ska bo etc)? Känner du att det inte ens är någon idé att bjuda med partnern till något som rör dig? Går du på alla släktträffar med din familj ensam?

Det här är ett tidigt tecken på att ert förhållande inte är jämställt. Tänk efter hur du känner för det här!

Test: Kommer er kärlek att hålla i längden?

 

6. Du är missnöjd med sexlivet

Ett bra förhållande handlar inte bara om sex – men lite i alla fall. Känner du att din älskling har ALLT utom talan i sänghalmen så kan det vara läge att prata med en expert för att krydda upp ert sexliv. Du kommer inte att bli mer nöjd om inget händer.

Annons

 

7. Du behöver mer ”jag-tid”

Tycker du att ni ses för ofta och känner att du vill ha mer tid för dig själv? Tycker du att han är på ”på”, hör av sig hela tiden och envisas med att ni behöver mer tid ihop? Det kan vara ett tecken på att ni faktiskt inte är helt kompatibla. Går det inte att hitta en gyllene medelväg där båda är nöjda på riktigt kanske det är dags att gå vidare?

 

8. Du är ansvarig för partnerns lycka

Om din partner är ledsen eller nere eller arg – får du känslan av att det är ditt fel, eller säger hen det till och med rakt ut? Och vad du än gör så blir det aldrig rätt? Efter ett tag kanske du känner att du måste gå som på äggskal kring personen, och tar det som hård, personlig kritik så fort hen är missnöjd. Känner du igen dig i det här är det dags att lägga benen på ryggen!

 

9. Du blir kontrollerad

Kanske den största varningsflaggan av de alla! Försöker din partner kontrollera vem du umgås med och vad du gör, kanske även vad du har på dig eller hur mycket smink du bär, eller vad du ska lägga dina pengar på – dumpa direkt!

Annons

 

10. Du funderar på om det är ett dåligt förhållande

Det kanske låter hårt, men om du går runt och undrar om du är i ett dåligt förhållande så finns det antagligen grund för det. Försök inte begrava de här tankarna, red ut dem istället. Många som tidigare varit i en dålig eller skadlig relation kan i efterhand säga att det är så uppenbart i efterhand, men också att de egentligen vista om det redan då, men inte ville se det.

Foto: Shutterstock

 

4 tecken på att relationen är dömd att misslyckas

Är relationen dömd?
Annons