RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

10 saker som gör ert förhållande bättre

12 apr, 2016 
https://image.mabra.com/image-6446184?imageId=6446184&width=1320&height=689
Joel Linde
Gör förhållandet bättre
Ibland behöver vi anstränga oss lite extra för att få ett bättre förhållande. Här är tio jättebra tips på vad du kan göra.
Annons

Känslan att vara nykär måste vara den bästa som finns. Allt är roligt, allt är enkelt, och allt med din partner är fantastiskt. Men många par upplever också att den där magin försvinner, och det räcker inte längre med att bara vara. Något saknas, men ni vet inte vad.

Har ni väl kommit dit kan det vara otroligt svårt att hitta tillbaka till glädjen ni hade i början, men det är möjligt. Här ger parterapeuten Kyle Cammon 10 starka tips som garanterat kommer göra ert förhållande bättre.

1. Var försiktig med vad du säger

När du väl har sagt något kan du ALDRIG få det osagt. Det spelar ingen roll hur mycket du ber om ursäkt, hur mycket du förklarar att du inte menade det – din partner kommer alltid att bära med sig såret som du orsakade, och det kommer alltid att påverka ert förhållande.

2. Bryt upp vardagsrutinen

I början behövde ni inget mer än hämtmat och en bra film, men efter ett tag kan rutinen börja kännas begränsande. För att ert förhållande ska kännas meningsfullt och givande i längden måste ni investera i er själva, skapa minnen tillsammans för att få kvalitet i vardagen. Ansträng dig för att överraska din partner regelbundet så att ni får in frisk luft i förhållandet.

Annons

3. Skapa minnen

Att gå på bio eller restaurang är ett bra sätt att bryta vardagsrutinen, men det är också viktigt att skapa minnen tillsammans, till exempel genom resor eller andra äventyr. Att uppleva nya situationer med varandra, både glada och tuffa, kommer att föra er närmare varandra.

4. Var positiv

Det låter lite som en klyscha, men faktum är att det är mycket lättare och roligare att vara runt positiva människor. Ha en bra inställning, se möjligheter istället för svårigheter, så kommer du att bidra till en betydligt roligare atmosfär, vilket gör dig till en mer attraktiv person.

5. Anpassa dig (lagom)

Vi vill att vår partner ska älska oss för den vi är, men samtidigt är det viktigt att visa att vi är villiga att anpassa oss för vår partner. Till exempel kan det vara en fin gest att bära en tröja som din partner älskar, trots att det inte är din egen favorit, men du ska naturligtvis inte ändra hela din stil för någon annan. Bevara din egen personlighet, gör saker för endast dig själv för att du ska må bra, annars kommer du inte kunna vara en bra partner för någon annan heller.

Annons

6. Försök inte förändra din partner

Det är naturligt att presentera sina egna intressen och preferenser för sin partner, men försök inte tvinga på dem på någon annan. Det är ofta en stor avtändare och kan vara extremt frustrerande. Antingen accepterar vi att vi har olika viljor och preferenser, eller så är vi ärliga med hur vi känner och tar det därifrån.

7. Visa uppskattning

Du och din partner blev förmodligen tillsammans för att ni älskar och uppskattar en rad egenskaper hos varandra, men glöm inte bort att påminna varandra om det, och hur mycket du tycker om hur din partner är eller vad hen gör för dig.

8. Acceptera ”paketet”

Ett förhållande bygger på ömsesidig respekt. Det betyder att ni måste respektera varandras åsikter och beslut även om du inte alltid håller med om dem. Det innebär också att du visar respekt mot din partners familj och vänner, även om det ibland bara känns som att du gör det för att de ”ingår i paketet”.

Annons

9. Visa empati

Alla har stressiga och jobbiga perioder, och då behöver man sin partners stöd. Ha förståelse för att din partner kan vara upprörd över något som inte påverkar dig, och försök vara där och visa stöd.

10. Testa nytt i (eller utanför) sängen

Rutin blir som sagt tråkigt till slut, och vi vill inte ha tråkigt. Speciellt inte när vi har sex. Våga testa nya positioner, platser, och ha roligt. Vi behöver hitta nya sätt att överraska våra partners och behålla spänningen.

 

Källa: Brightside

Annons