10 kvinnor tipsar: "Det är det bästa jag gjort efter att ha blivit dumpad"

Vi är många som gått igenom ett jobbigt uppbrott från en partner, och i de värsta stunderna är det svårt att finna någon glädje alls. Därför har vi på MåBra bett er läsare att dela med er av historier och tips på det bästa ni gjort efter att en partner gjort slut.

Vi vet – det kan vara det jobbigaste som finns när alla proppar dig full av sina bästa råd och vad ”du måste göra” för att gå vidare. Alla tips funkar inte för alla, men många av dem funkar för någon, så vi hoppas du kan hitta något som faktiskt hjälper.

1. Testa pingvin-tricket

”En gång skickade en kompis en GIF på en liten pingvinunge som sprang, sen ramlade, sen reste sig igen och sprang som om inget hade hänt. Hon sa ‘Titta, om den lilla pingvinen kan falla men ändå fortsätta framåt, så kan du också det.’ Vi pratar fortfarande om den där pingvinen när andra hinder på vägen uppstår.”

via GIPHY

2. Ta tid att vara med dig själv

”Glöm inte av att träna på att umgås med dig själv och må bra med dig själv! Den du kommer att umgås med resten av ditt liv är du själv! Och låt det ta tid innan du går vidare med att träffa någon ny. Älskar du inte dig själv så kan du inte älska någon annan.”

3. Dua Lipa – New Rules (låttext)

”1. Svara inte i telefonen för du vet att han bara ringer för att han är full och ensam. 2. Släpp inte in honom för du kommer behöva sparka ut honom igen. 3. Var inte hans vän för du vet att du kommer vakna i hans säng på morgonen. Och om du är under honom kommer du aldrig komma över honom.”

via GIPHY

Läs även: 9 fördelar med att vara singel

4. Var ledsen

”Tillåt dig själv att känna allt som känns: Sorg, glädje, ledsamhet, lättnad. Vad det än är så känn efter ordentligt och låt det kännas! Spelar ingen roll om det är sex dagar eller sex månader efter att ni gjort slut.

5. Bekräfta dig själv

”Jag har upplevt både efter mina egna uppbrott och bland vänners uppbrott att det har blivit sämre eftersom en fått så mycket bekräftelse från sin partner. Så att aktivt arbeta med att bli bra på att bekräfta sig själv tror jag är hälsosamt och nyttigt efter ett uppbrott. Tillåt dig själv att tycka att du är bäst!”

6. Tänk på de fula stunderna

”Jag gillar att föreställa mig mitt ex när han bajsar. Varje gång jag saknar honom tänker jag på honom när han är riktigt förstoppad på toaletten… eller motsatsen till förstoppad. Det hjälper.”

via GIPHY

7. Använd ditt fragila tillstånd

”Det finns något skrämmande med det emotionella tillståndet du är i när du går igenom ett uppbrott. Du är en pulvriserad, rå, skräphög av känslor. Mitt bästa råd är att använda det! Om din grej är att skriva, skriv skiten ur det! Om din grej är att dansa eller tjäna massa pengar – gör det! När du sitter vaken om nätterna och det känns som att du blir mördad i realtid så kan du ta den energin och göra din grej. Kom bara ihåg att inte rikta det mot ditt ex!”

8. Livets allra enklaste

”Mycket vin, många vänner, mycket chipsflottiga fingrar, mycket spontanshopping och nya läppstift, sedan vidare!”

Läs också: 5 fördelar med att vara singel – enligt forskningen

9. Gå ut!

”Det kan vara svårt när du är hjärtekrossad, och ibland känner man sig bara för svag för att göra planer eller att ens vara runt folk. Men att vara med folk var avgörande för mitt läkande. Även om det är viktigt att få tid att sörja så påmindes jag av att det finns en stor, livlig, äventyrlig värld utanför mig själv när jag kom ut. Det uppmuntrade mig att fortsätta framåt och fokusera på allt jag hade istället för det jag inte hade.”

10. Inse att du kommer bli kär igen

via GIPHY

”Jag tänkte på mitt ex varenda dag, varje gång jag hörde en sorglig låt, men nu händer det aldrig längre. När du väl träffar rätt person kommer du inse alla fördelar med att ditt tidigare förhållande tog slut.”

Läs också: 13 saker du märker när du plötsligt blir singel 

Artikeln publicerades först på ELLE.  Foto: IBL

 

Singel? Då är du antagligen lite smartare än alla andra

Läs också: Singel? Då är du antagligen lite smartare än alla andra