10 anledningar till varför du bör ta tid för dig själv i sommar

Det är äntligen dags för sommar och vad är då inte bättre än att ta lite välbehövlig tid för dig själv? Oavsett om den här sommaren är ännu en semester i singellivets tecken, eller kanske din första solosommar på länge – omfamna tiden och ta vara på sommaren du har framför dig.

Nedan har vi listat tio värdefulla saker att tänka på, som kan hjälpa dig ha en magisk singelsommar.

1. Rätta dig inte efter någon annan

Njut av tiden för dig själv i sommar och tänk på dig själv, rätta dig inte efter någon annan. Var spontan, självisk och gör det du är sugen på för stunden.

2. Sov som en gudinna

Du behöver inte dela säng med någon en svettig sommarnatt, om du inte vill. Snurra in dig i täcket, bred ut dig över hela madrassen och ställ hur många (eller få) alarm som du vill på morgonen, det är du som bestämmer!

3. Ta kontroll

I sommar har du ett ypperligt tillfälle att ta kontroll över ditt eget liv. Gör egna rutiner, planera din vardag utefter dina egna preferenser och måla upp dina drömmar för framtiden.

4. Njut av ditt eget sällskap

Att vara nöjd med att vara själv kan vara svårt. Men försök njuta av ditt eget sällskap till max och stärk din relation till dig själv. Sommaren är den perfekta tiden att till exempel ta tag i ett förlorat intresse eller läsa den där boken du har velat sätta tänderna i. Möjligheterna är oändliga en varm sommardag.

5. Våga vara spontan

Låt saker ske och våga säg ja till något oväntat, du har all tid i världen att lägga på dig själv just nu. Om du en kväll känner för att spela minigolf med en främling, dansa med en snygging eller höra av dig till någon du spanat in, så gör det.

6. Du kan komma hem precis när du vill

Spontana sommarkvällar sägs vara de bästa och oavsett om du vill dansa tills solen går upp, bada naken i solnedgången eller bara kolla film med en kompis en hel natt så kan du göra det – utan att behöva rätta dig efter någon annan.

7. Vill du träffa någon?

På sommaren verkar det flyga små pilar av hjärtan överallt och vem säger att de inte skulle kunna träffa dig, om det är vad du vill? Under sommaren är fler människor i rörelse och chansen att träffa potentiella partners ökar. Vill du gå på flera dejter? Gör det.

8. Bästa tiden att vara singel på

Julafton och nyårsafton kan vara högtider då det är extra kämpigt för singlar. Men under sommaren? Ja, då är det fokus på kräftskivor, midsommar, bröllop och andra härliga tillställningar – perfekta för vänskap, flirtar och allt runt omkring. Njut av det!

9. Ta vara på dina relationer

När man är nykär kan det vara svårt att vårda sina vänskapsrelationer samtidigt som det fladdrar massa fjärilar i magen. När du är singel kan det därför vara lättare att hitta tiden för att vårda dina vänskapsrelationer. Ta en spontandrink i solen efter jobbet, åk och bada med någon du inte träffat på länge eller ta en promenad med en saknad vän.

10. Ha inte bråttom

Även fast sommaren någon gång tar slut, behöver inte din tid för dig själv göra det. Ta vara på alla soltimmar i sommar och äg din egen tid – men glöm inte bort att sedan fortsätta göra det alla andra dagar på året. Låt sommaren 2019 bli startskottet för att vårda din relation med dig själv. För även fast relationen med dina nära och kära är viktig, så är relationen med dig själv den viktigaste du har.

Foto: TT

Läs mer:

Singel? Hit ska du åka för att hitta kärleken – eller en kortare flört

Eviga singel? Så lär du dig skilja på kärlek och lust

Svenska singeltjejer vill inte gifta sig

Utvald läsning