Annons

Annons

Oktober får färg: Så stöttar du Rosa Bandet!

I oktober färgas Sverige rosa! Rosa Bandet är Cancerfondens kampanj för ökad medvetenhet och bättre resurser kring bröstcancer.  Här är några av produkterna som kan rädda liv!Bröstcancer är kvinnors vanligaste cancerform. I Sverige får varje år drygt 7 000 kvinnor diagnosen. Åttio procent överlever, men målet är att ännu fler ska klara sig.

Annons

Du kan själv bidra till tidig upptäckt genom att undersöka dina bröst en gång i månaden.

Här finns en film som visar hur man gör.

Det finns många företag som stödjer Rosa Bandet-kampanjen med speciella produkter. Genom att köpa någon av dessa bidrar du till forskningen kring bröstcancer.
Här är ett urval:


Rosa Bandet är i år formgivit av Lena Philipsson och Per Holknekt. Du köper det på ICA, Lindex, Apoteket och Clas Ohlson för 25 kronor styck, varav 23 kronor går till kampen mot bröstcancer.

Samma par står bakom Phone House:s mobiltelefonskal till iPhone. De passar till modellen iPhone 4 och kommer säljas både i butik och via nätet på phonehouse.se. De kostar 179 kronor varav 80 kronor går till Cancerfonden Rosa Bandet-fond.

Rosa naglar är alltid aktuellt, särskilt under oktober. Mavala donerar 4 kronor per sålt nagellack från denna serie. Pris 45 kronor hos Kicks.

Ett armband som gör skillnad hittar du hos Lindex. Hela överskottet skänks till Cancerfondens forskning om bröstcancer, pris 75 kronor.

Bliws rosa tvålbubbla ger 1 krona per såld produkt till Cancerfonden. Pris i butik cirka 12 kronor.

Apoteket har ett stort utbud av rosa produkter som alla bidrar med delar av intäkten till kampanjen. Likaså Mekonomen, Philips och Ica.

Delta i kampen du också – och glöm inte att bevittna årets resultat!  Finalen i Cancerfondens Rosa bandet-kampanj för bröstcancerforskningen firas med en tv-gala onsdagen den 26 oktober klockan 20 i TV3.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…