Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Vegetariskt – trenden håller i sig även på grillen

06 apr, 2017 
https://image.mabra.com/image-6446483?imageId=6446483&width=1320&height=689
Thowe Wagner Larsson
Den gröna trenden är fortsatt stark under 2017 och allt fler väljer vegetariska alternativ till kött att lägga på grillen. Den hälsosamma förändringen står först och främst ungdomarna för.
Annons

Att vi behöver äta mindre kött är de flesta av oss överens om. Att äta mindre rött kött innebär en friskare kropp, mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar och mindre miljöpåverkan. Enligt Livsmedelsverket produceras nämligen tio gånger så mycket växthusgaser av att tillverka 1 kilo nötkött som av 1 kilo kyckling.

Men det finns hopp. Enligt Icas årliga grillrapport är fler än var fjärde person villiga att grilla mindre mängd kött och en tredjedel av alla tillfrågade vill grilla fler vegetariska alternativ. De grönsakerna svensken föredrar att grilla är klassiker som majs, paprika, lök och svamp.

Det här stämmer överens med Kronfågelns grillundersökning som även den visar att det röda köttet minskar i efterfråga. Enligt samma undersökning ser vi att det är främst den yngre generationen, unga vuxna i åldern 18-29 år, som föredrar att grilla grönsaker och kyckling. Den äldre generationen, 60-plussare, är mindre benägna att förändra sitt grillbeteende och äter hellre fläsk- och nötkött som tidigare.

Har du blivit inspirerad till att äta mer vegetariskt? Nedan har vi samlat några av våra bästa vegetariska recept. Enkla, goda och perfekta att testa redan idag!

Läs också:  Våga vegetariskt! 10 lätta & lättlagade recept

 

Därför är det bra att äta mer vegetariskt

Läs också: Därför är det bra att äta mer vegetariskt

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

 

Annons