Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Trist med vegandessert? Här är bilderna som visar motsatsen

09 maj, 2018 
AvNanna von Knorring
Veganska godsaker.
Enhörningstårtor, shakes med apor och fantasifulla smoothiebowls. Under Instagramnamnet @naturally.jo tas den veganska matkonsten till en helt ny nivå och lockar oss ännu mer till en ickeanimalisk kost!
Annons

Om du trodde att veganska desserter och godsaker var tråkiga så får du tänka om efter att ha sett det här matkontot på Instagram – som bokstavligen gör vegansk mat till en konstform.

Det är den talangfulla Jose, 18 år, som står bakom kontot @naturally.jo med 1,6 miljoner följare på Instagram. Han bor i Lima i Peru och är själv vegan sedan flera år tillbaka. På sitt populära Instagramkonto visar han upp allt från färgglada veganska tårtor och kakor till kreativa glassar och smoothiebowls som han gör själv.

För Daily Mail berättar han att han använder linfrön och vatten istället för ägg och att han gör sina cheesecakes med cashewnötter, fryst banan, agavesirap och kokosolja. För att göra sötsakerna lite nyttigare byter han även ut vanligt vitt socker mot kokossocker, agavesirap och naturligt fruktsocker, medan han gör sina glassar på fryst banan.

Se några av hans kreativa bilder nedan eller på Instagram här.

Läs också:
13 roliga recept med jordnötssmör
Kakor och glass i samma underbara skapelse – så gör du ”nicecream bites”
5 hälsosamma – och goda – snacks till fredagsmyset

Annons