Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Tappa kilon & slipp sötsug med enkla succémetoden L7

25 aug, 2016 
Färre kolhydrater i kombination med fasta blev en succé för Charlotte – som tappade fem kilo och blev av med sitt sötsug.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Charlotte

En ny viktmetod har tagit Norge med storm – och nu har den kommit till Sverige.

L7, som dieten heter, är vetenskapligt framtagen och busenkel att applicera. Konceptet är enkelt: L står för lågkolhydratkost och 7 för att du äter mellan kl 7 på morgonen och 7 på kvällen. Därefter fastar du.

Charlotte Silfverberg har testat metoden.

– Jag ville gå ner några extrakilon som hade smugit sig på. Efter 50 var det verkligen extra svårt att bli av med dem – och det blev inte lättare av att jag var inne i en period när jag inte tränade, utan tillbringade många sena myskvällar i soffan med något gott att tugga på.

Charlotte jobbar på tidningen Allas och fick chansen att testa metoden när tidningen skulle skriva om den. Hon gillade enkelheten i den.

Annons

– Den är väldigt lätt att följa. Mellan klockan sju på morgonen och sju på kvällen äter man lågkolhydratkost, och mellan sju på kvällen och sju på morgonen fastar man. Ibland jobbar jag sent och äter då inte middag förrän vid klockan åtta, men då justerade jag och fastade mellan till exempel halv nio på kvällen och halv nio på morgonen i stället. Viktigast är att man håller tolv timmars sammanhängande fasta.

Hon följde L7 under tre månader och tappade fem kilo.

– Jag är verkligen jättenöjd med resultatet, med tanke på hur lätt det var att följa metoden. Jag åt redan lite åt GI-hållet och behövde bara dra ner ännu mer på kolhydraterna. Det jag gjorde var att jag uteslöt ris, pasta och bröd helt. Jag gillar att laga mat och det var kul att upptäcka nya recept och produkter. Till exempel är det supergott med varma ostmackor gjorda med keso, ägg och fiberhusk!

Och Charlotte fick inte bara nya matvanor genom L7 – även soffmyset fick en ny innebörd.

– Det allra bästa var nog att jag insåg att mys och mat inte alltid behöver hänga ihop, det går lika bra med en kopp te i soffan. Och redan efter några veckor försvann mitt sockersug helt! Effekten märkets också på energin, jag kände mig mycket piggare efter ett tag.

Charlotte Silfverberg

Ålder: 52 år

Gör: Reportagechef på tidningen Allas

Bor: I Malmö

Familj: Sambo

Längd: 1.78

Foto Drago Prvulovic och Charlotte Strömwall

Annons