Snart är den här – den rosa ananasen!

Rosa ananas

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Mat är ett av de största ämnena på sociala medier. Vi kan knappast scrolla i 30 sekunder genom Facebookflödet innan någon bekant skryter med vilken häftig och annorlunda eller supernyttig mat de har ätit.

För att underlätta för dessa filterälskande foodies har fruktföretaget Del Monte nu tagit fram en ny sorts ananas – som är rosa. Japp, ni läste rätt. ”Rosé” heter den, och har ännu inte gått igenom alla tester för att få börja säljas i butiker. Tydligen ha den rosa frukten varit på experimentbordet sedan 2005.

Hur har de gjort det?

Jo, de har lyckats modifiera frukten så att den innehåller mer lykopen – det röda färgämnet som främst hittas i tomater, men även i vattenmelon och grapefrukt. Lykopen är en antioxidant som sägs kunna minska risken för vissa sorters cancer, bland annat i tjocktarmen och prostatan, men sägs även ha positiv inverkan mot åderförkalkning.

Varför har de gjort det?

Bra fråga. För att de kan, och hoppas tjäna pengar på det?

I förra veckan godkändes varan av amerikanska myndigheten för mat och medicin, FDA, ”utan obesvarade frågor kring säkerhet och reglering”. Det betyder dock inte att frukten är godkänd, och när och om den blir det lär vi får höra mer. Inga bilder på ”Rosé” har släppts från Del Monte än, men spekulationer dök genast upp på Instagram, inte mist från GMO-skeptiker:

Källa: Elite Daily Foto: Instagram

 

Frukt och grönt som hjälper dig ner i vikt

Mer innehåll från MåBra
Dela på: