Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Så gör du smaskiga och enkla broccolichips

16 feb, 2017 
https://image.mabra.com/image-6446483?imageId=6446483&width=1320&height=689
Thowe Wagner Larsson
Varför inte testa att rosta broccoli och servera till fredagsmyset? För dig som gärna vill få i dig mer näring, tänker på vikten eller helt enkelt bara vill testa något nytt är det här ett utmärkt val av snacks.
Annons

Att skiva grönsaker till smala pinnar, skivor eller mynt och rosta dem i ugn är ingenting nytt. Grönkålschipsen fick många att ändra uppfattning om att rostad kål verkligen smakade gott efter några minuter i ugn med tillhörande olja och salt. Sötpotatispommes är även det en långlivad trend som allt fler tillagar och i butikshyllorna finns rotfruktschips att köpa. Kort sagt; vi gillar att chips och idag behöver de inte vara smaksatta med barbequekrydda eller sourcream/onion för att vi ska tycka om det.

Så gör du smaskiga och enkla broccolichips på 3 steg:

Det här behöver du:

  • 2 broccolihuvuden
  • 4 msk olivolja
  • 1-2 krm chiliflakes (eller så starkt du önskar)
  • salt och peppar
  • bakplåtspapper

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen i 10 minuter och låt den värmas upp.

2. Skär broccolihuvudena på längden, cirka 2-3 cm stora. Skär till bitarna så att de ligger ner platta. Behåll de broccolibitar som faller av när du skär, det gör inget att de inte är lika stora.

Annons

3. Blanda broccolidelarna, olivolja och chiliflakes i en skål. Salta och peppra efter smak.

4. Ta ut plåten ur ugnen och lägg försiktigt på broccolidelarna med den platta sidan ner.

5. Låt rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

Serveringstips: Riv parmesan över de varma broccolichipsen och servera genast.

Receptet är gjort av den franska kocken Laurent Tourondel som även har gjort en tillhörande yoghurtsås med citronsmak i sitt recept. Laurent Tourondels recept hittar du här.

 

Så gör du godaste grönkålschipsen

Läs också: Så gör du godaste grönkålschipsen

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons