Så gör du morgonkaffet supernyttigt

Kaffe kan ge PMS

Efter att dess hälsoeffekter diskuterats under många år, har kaffe fått betydligt bättre rykte som en nyttig dryck. Bland annat visar studier att kaffedrickare har minskad risk att drabbas av typ 2 diabetes och depression. Dessutom innehåller drycken mycket antioxidanter, vilket är speciellt intressant så här i förkylningstider.

Lite bikarbonat neutraliserar

Tillhör du dem som får problem med magen när du dricker kaffe? Det kan bero på att kaffe är ganska surt. Testa att lägga i några nypor bikarbonat i koppen så höjs PH-värdet!

Ännu fler antioxidanter!

Många har kryddor i kaffet för att det smakar lite extra! Och här finns chans till dubbel vinning eftersom en hel del kryddor är sprängfyllda med antioxidanter. Satsa på ingefära, kardemumma eller kanel nästa gång du vill krydda ditt kaffe – de är extra bra för ditt immunförsvar och du behöver inte speciellt mycket för att få effekt.

Lägg i lite kokosfett

Kokosfett har blivit supertrendigt på senare år och detta eftersom det vegetabiliska fettet sägs höja din naturliga förbränning och innehålla mycket antioxidanter. Tillsätt 1-2 teskedar i din kopp!

Källa: Land.se
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Mer från allers.se:

Därför ska du hälla salt i kaffet

Utvald läsning