Oumph-teamet släpper två nya veganska produkter

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Företaget Food for progress, som ligger bakom den veganska produkten Oumph!, startades 2015. När Max hamburgare storsatsade på vegetarisk och vegansk mat 2016 var oumph en stor del av framgången, dels eftersom det var det enda alternativet som var helt veganskt.

Nu har företaget utökat skafferiet med två nya produkter inom serien de kallar för Beat. Båda produkterna är helt ekologiska och veganska. För att addera extra näringsvärde, i synnerhet protein, är de bönberikade.

Den ena produkten heter Potato Cakes och innehåller 38 procent åkerbönor från Sverige. De är alltså bönberikade potatisplättar som smakar utmärkt tillsammans med lingonsylt eller creme fraiche, rödlök och tångkaviar.

Den andra produkten heter Cornballs och består av 48 procent åkerbönor.

– Cornballs är perfekta att äta till exempel med tortillabröd, grönsaker och en schysst sås. Eller som ett snack, säger Anna-Kajsa Lidell, en av grundarna av Food for Progress.

Båda produkterna lanseras under vecka sju, som började med den 13 februari, på Ica och City Gross. De innehåller 600 gram och kostar från 49,90.

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: