Magiska smoothiebowls som tar matstyling till en ny nivå

Det du ser på bilderna är alltså inte tavlor – utan smoothies! Bakom dessa fantastiska skapelser ligger 30-åriga nyzeeländska hobbykonstnären Hazel Zakariya.

Smoothiesarna som är baserade på frukt, bär, kokosmjölk och andra vanliga ingredienser är sedan målade med hjälp av exempelvis spirulina, pitaya-pulver, blå matcha och gurkmeja. De är alltså 100 procent ätbara. Vackert, gott och nyttigt – vilken kombo!

Hazel har ingen utbildning inom vare sig mat eller konst, utan arbetar till vardags som marknadsanalytiker inom handelsbranschen. Smoothie-skapandet började för två år sedan av en slump berättar hon för Vogue.

Läs också: Nya Instagram-trenden: Avokado-konst

– Jag skulle dekorera min soppa med kokosgrädde, men det blev inte som jag tänkt mig , så jag adderade lite pesto och vips var det ett träd!

Sedan dess har konstverken utvecklats i rasande fart och idag har Hazel över 34 000 följare på instagram. I galleriet hittar vi främst gulliga djur, men också till exempel avbildningar från kända filmer och tv-serier som ”La la Land”, ”Breaking Bad”, ”Harry Potter” och ”Spindelmannen”. I genomsnitt lägger Hazel sex timmar på varje konstverk och hennes främsta redskap är vanliga matknivar och grillpinnar.

På frågan: ”Varför lägga så mycket tid på att skapa något så vackert och sedan förstöra det genom att äta upp det?”, svarar hon:

– Livet är för kort och vi borde njuta av varje ögonblick!

Kolla in några av Hazel Zakariyas mästerverk – och filmen när hon målar:

Läs också: Trist med vegandessert? Här är bilderna som visar motsatsen

https://www.instagram.com/p/BTKX37tBt3l/?taken-by=hazelzakariya

Prov på hur det går till när de otroliga mästerverken skapas:

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Utvald läsning