Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Magiska smoothiebowls som tar matstyling till en ny nivå

18 sep, 2018 
Visst har vi förundrats över matstyling och konstverk av mat tidigare - hur är det möjligt? Och hur har de tid? Men Hazel Zakariyas instagramkonto ger begreppet "att leka med maten" en helt ny innebörd.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det du ser på bilderna är alltså inte tavlor – utan smoothies! Bakom dessa fantastiska skapelser ligger 30-åriga nyzeeländska hobbykonstnären Hazel Zakariya.

Smoothiesarna som är baserade på frukt, bär, kokosmjölk och andra vanliga ingredienser är sedan målade med hjälp av exempelvis spirulina, pitaya-pulver, blå matcha och gurkmeja. De är alltså 100 procent ätbara. Vackert, gott och nyttigt – vilken kombo!

Hazel har ingen utbildning inom vare sig mat eller konst, utan arbetar till vardags som marknadsanalytiker inom handelsbranschen. Smoothie-skapandet började för två år sedan av en slump berättar hon för Vogue.

Läs också: Nya Instagram-trenden: Avokado-konst

– Jag skulle dekorera min soppa med kokosgrädde, men det blev inte som jag tänkt mig , så jag adderade lite pesto och vips var det ett träd!

Sedan dess har konstverken utvecklats i rasande fart och idag har Hazel över 34 000 följare på instagram. I galleriet hittar vi främst gulliga djur, men också till exempel avbildningar från kända filmer och tv-serier som ”La la Land”, ”Breaking Bad”, ”Harry Potter” och ”Spindelmannen”. I genomsnitt lägger Hazel sex timmar på varje konstverk och hennes främsta redskap är vanliga matknivar och grillpinnar.

Annons

På frågan: ”Varför lägga så mycket tid på att skapa något så vackert och sedan förstöra det genom att äta upp det?”, svarar hon:

– Livet är för kort och vi borde njuta av varje ögonblick!

Kolla in några av Hazel Zakariyas mästerverk – och filmen när hon målar:

Läs också: Trist med vegandessert? Här är bilderna som visar motsatsen

https://www.instagram.com/p/BTKX37tBt3l/?taken-by=hazelzakariya

Annons

Prov på hur det går till när de otroliga mästerverken skapas:

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons