MåBra-val 2019: Årets bästa hälsomat utsedd!

Hälsoverktyg

Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Recept
Veckans meny
Nyhetsbrev

Mumsig mellis-ost

Arla miniost.

De här smarta småostarna från Arla är goda, mättande och smidiga som mellanmål. Ger ett bra tillskott av protein och kalcium och är naturligt fria från laktos.

Pris: 28 kr/6 st à 20 gram.

Smakrik energiboost

Thaigryta från VegMe.

När VegMe lanserade veganska färdigrätter blev den här thaigrytan vår favorit. God och smakrik, en utmärkt snabbrätt på jobbet eller hemma. Bra näringssammansättning, man får i sig lagom mycket energi och protein.

Cirkapris: 60 kr.

Nyktert på festen

Alkoholfri dryck!

Äppelmusten No 3 från God Dryck är ett perfekt, mousserande alkoholfritt alternativ för festligare tillfällen. Gjort på enbart svenska äpplen. Bra rå varor och bra tänk eftersom all vinst går till välgörenhet.

Pris: 49 kr.

Sömnpiller!

Chokladsmakande bar.

Sleep är en chokladsmakande bar som innehåller citronmeliss och humle som hjälper dig att somna lättare. Ät en halvtimme innan läggdags. Innehåller även hälosam havre och betaglukan och har en bra balans av fett, kolhydrater och protein. Utvecklad vid Lunds Universitet.

Pris: 195 kr/7 st.

Lättaste pastan

Algerpasta.

För dig som vill vara först med det senaste, varför inte prova tagliatelle av 100 procent sjögräs? Fullt av jod, järn, omega-3 och fibrer. Lite speciell smak och konsistens, men gillar du sushi med tillbehör kan det här funka. Dessutom mer kalorisnål än vanlig pasta.

Pris: 95 kr/100 gram.

Nyttiga snacksen!

Nyttigt snacks.

Bara frukt, inget annat! De här goda små bollarna från Smiling är ett lite nyttigare snacks. Lägg till lite nötter eller frön, så har du även ett bra mellanmål. Smiling jobbar med fairtrade-märkta produkter från länder som Ghana och Gambia, för att skapa bättre ekonomiska förutsättningar för odlarna. Bra, tycker vi!

Pris: 14 kr/ 40 gram.

Smörgåslyx!

Smörgåslyx.

Bredbar olivolja, man tackar! Jättegott och nyttigt på surdegsbröd med lite flingsalt på, när man vill lyxa till det. Fin fettsammansättning och bra råvaror.

Pris: 47,50 kr/200 gram.

Näringsrika riset

 

Näringsrika riset.

Smidigt och snabblagat alternativ till ris! I blomkåls- och broccoliriset finns fina näringsämnen i form av kostfibrer, vitaminer och mineraler – och klart färre kalorier än i vanligt ris.

Pris: 22-25 kr/300 gram.

Kycklingbullar!

Kycklingköttbullar.

Supergoda, handrullade lyxköttbullar av kyckling, som till både smak och konsistens påminner om dem man gör själv. Ett bevis på att färdigmat visst kan vara bra mat!

Pris: 100 kr/400 gram.

Godaste veganpizzan

Veganpizza.

Vegansk vuxenpizza för fredagsmyset! Oumphs pizzor är saftiga, goda och har en ”ren” ingredienslista. Byt ut fredagsvinet mot mjölk så får du en näringsriktig måltid.

Pris: 50 kr/st.

I juryn sitter Anna Sundesten, matredaktör, Vivvi Alström, hälsoredaktör och Anki Sundin, MåBra:s nutritionist.

Av: Anna Sundesten och Vivvi Alström

Läs mer:

MåBra-val 2016: Årets bästa hälsomat

MåBra-val 2018: Årets bästa hälsomat utsedd!

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: