MåBra-val 2018: Årets bästa hälsomat utsedd!

Årets MåBra-val 2018.

Lupinghurt

Lupinghurt från Garant är en ny, spännande mjölkfri yoghurt. Den är gjord på trendigt lupinprotein och får tummen upp gällande både smak och konsistens.
Pris: från 24 kr.

Spoons nyttiga soppor

Enkla och nyttiga lunchvarianter är alltid välkomna. Den här indiska linssoppan från Spoons är jättegod och tillverkad utan tillsatser.
Pris: 40 kr.

Alternativ till pasta

Coops nya rotfrukter i spagettiform är perfekt för dig som vill byta ut eller dra ner på pastan.
Pris: 23 kr.

Bönbröd

Bönor är proteinrikt och nyttigt. Här har Fazer bakat in dem i sina ”Bönkakor”, som dessutom är helt osötade.
Cirkapris: 30 kr.

Vegetarisk snabbmat

I ”Familjens favvo” har Hälsans kök hittat en vegetarisk fullträff. Sojabullarna, grönsaksbullarna och sojanuggetsen passar stora som små.
Pris: 65 kr.

Pulled Oats

Pulled oats är ett vegetariskt protein gjort på nyttig och närodlad havre, bra på alla sätt och vis! Ett perfekt alternativ till klassikern pulled pork.
Pris: från 45 kr.

Vegetarisk pastej

Pastejkökets vegetariska pastej är gjord på ärtprotein och smaksatt med karljohanssvamp – bra för dig som vill äta mindre kött. Du slipper även det omdiskuterade konserveringsmedlet nitrit som finns i de vanliga pastejerna.
Cirkapris: 20 kr.

Linskakor

Linskakor är ett lite mer proteinrikt alternativ till de klassiska riskakorna. Den här varianten från Risenta är god som mellanmål eller snacks.
Cirkapris: 20 kr.

Fryst smoothie

Frills frozen smoothies är tillverkade av frukt och grönt, helt utan tillsatt socker och mjölkprodukter. Lika goda som vanlig glass.
Pris: 60 kr/475 ml.

Chiasmoothie

Chiapudding i smoothieform är ett smart, gott och smidigt mellanmål. Chia Go från Djunked finns med smak av mango/passionsfrukt och kiwi/äpple.
Cirkapris: 25 kr.

Den godaste hälsomaten 2017 har valts ut av MåBra:s matredaktör Anna Sundesten, hälsoredaktör Vivvi Alström, chefredaktör Liselotte Stålberg och nutritionist Anki Sundin.

 

Läs mer:

MåBra har valt ut årets bästa hälsomat 2009

MåBra-val: Här är årets bästa hälsomat 2010!

MåBra-val 2011: Årets bästa hälsomat! 

MåBra har utsett årets bästa hälsomat 2014!

MåBra-val 2015: Här är årets bästa hälsomat!

MåBra-val 2016: Årets bästa hälsomat 

 

Utvald läsning