Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

MåBra har valt ut årets bästa hälsomat

05 jan, 2010 
Bra hälsomat.
Varje år fylls hyllorna på med nya, hälsosamma livsmedel. Vi har valt ut 14 goda och sunda nyheter!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

 

Mejeri

 

Valios nya ekologiska mellanmjölk innehåller samma naturliga vitaminer som vanlig mjölk men är garanterat laktosfri. Valio ligger dessutom i framkant när det gäller forskning och har ett brett sortiment av laktosfria produkter – bra för alla mjölkmagar!

Cirkapris: 20,90 kr/1l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nya smaken svartpeppar och salladslök är inte bara god, utan mager också. Stort plus för att Philadelphias ostar ständigt kommer i nya, spännande smaker.

Cirkapris: 17 kr/300 gr

 

 

 

 

Bröd, pasta, gryn

 

Magproblem är mer regel än undantag i Sverige och ofta är orsaken en obalans i tarmens bakteriflora. För att göra magen lite gladare har AXA tillsatt prebiotiska fibrer i sin spagetti, som får de goda bakterierna i magen att föröka sig. Smart!

Cirkapris: 18,95 kr/ 500 gr

Smakar gott, har ett lågt fettinnehåll och innehåller inte för mycket kolhydrater. Gjort på dinkel och surdeg och en riktig höjdare, tycker vi!

Annons

Cirkapris: 29,90 kr/ 500 gr

 

Flingor och müsli

 

Sempers glutenfria sortiment växer. Årets nyhet är Special Flakes, flingor gjorda av ris och majs. Fetthalten är låg, de är berikade med järn och fria från gluten. Smaklig frukost!

Cirkapris: 38 kr/300 gr

 

 

 

 

 

 

 

 

En müsli utan tillsatser i form av färgämnen eller sötningsmedel, inga härdade fetter eller genmodifierade konstigheter. Bara en naturligt och jättegod müsli som ger en bra magkänsla!

Cirkapris: 14,50 kr/ 750 gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proteinprodukter

 

Allt man behöver göra för att få en proteinkick är att öppna burken, skölja bönorna och tillsätta en vinegrette, om man så vill. Gott, nyttigt, billigt och passar bra som tillbehör till nästan all mat. Kan det bli enklare?

Cirkapris: 10,95 kr/410 gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons

 

Mer mykoprotein åt alla! Quorn, som är just ett mykoprotein från svampen, finns i massor av varianter (vad sägs om filé, färs eller nuggets?) och kan varieras i det oändliga. Kalorisnålt och kolesterolfritt.

Cirkapris: Från cirka 30 kr/300 gr

 

 

 

 

Färdigmat

 

Snabbmat kan vara nyttigt! Keldas nya soppa är mustig och smakrik och innehåller små bitar av grillade grönsaker. Toppa med räkor eller färsk basilika. Låg fetthalt.

Cirkapris: 19 kr/500ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mycket grönsaker, inte för starkt och fräscht – det libanesiska kökets rätter är gjorda av naturliga och nyttiga råvaror och finns nu i en kyldisk nära dig. Nästan alla rätter är nyckelhålsmärkta.

Cirkapris: 49,90kr/450 gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Drycker

 

Havre + blåbär och tranbär = hälsobomb. Ditt hjärta och din mage kommer att tacka dig för de nyttiga fibrerna i havren och resten av kroppen jublar åt bärens antioxidanter. Bra som mellanmål. Nyckelhålsmärkt.

Annons

Cirkapris: 18 kr/300 ml

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad passar väl bättre i förkylningstider än en juice spetsad med immunförstärkande probiotika? Forskarna bakom juicen  har tagit fram två superbakterier som bevisligen stärker motståndskraften. Smakar precis som vanlig juice och innehåller förutom probiotika bara ren frukt.

Cirkapris: 19 kr/1 l

 

 

 

 

 

 

 

 

Godis och snacks

 

Naturkakorna finns i tre smaker – amaranth, dinkel och quinoa. Förutom att de är krispiga, goda och mättande, innehåller de också naturliga vitaminer och järn från fröer och gryn. En annan fördel är att de innehåller mindre salt än andra liknande kakor.

Cirkapris: 19,90 kr/120 gr

 

De ser ut som ostbågar, men skenet bedrar. Krokarna är gjorda av rent majs och innehåller bara det fett och socker som finns i majskornen. Inga tillsatser som salt eller konserveringsmedel och krokarna är fria från gluten och laktos. Stort plus för att de kan varieras i det oändliga: doppa i vitlökssalt, dipsås eller spreja med olivolja och doppa i lite havssalt.

Cirkapris: 25 kr/90 gr

 

 

Vad har du för hälsofavoriter? Dela med dig i kommentarsfältet nedan.

 

Annons