Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Kyckling – inte så nyttigt som du tror

10 feb, 2017 
Kyckling inte nyttigt.
Väljer du bort rött kött till förmån för kyckling i tron att det är nyttigare? Då ska du läsa det här!
Annons

Det är magert, mättande och kopplas inte ihop med en ökad risk för tarmcancer som rött kött gör. Inte konstigt att allt fler äter allt mer kyckling.

Men det innebär också att kycklingar måste massproduceras i en allt snabbare takt och det har ett pris. Bland annat har kycklingen blivit fetare. Djurrättsorganisationen Compassion in World Farming hävdar att det blivit allt vanligare med vita strimmor i kycklingbröst.

De vita strimmorna består av fett och gör inte bara kycklingköttet mindre mört och näringsrikt, det betyder också att kycklingköttet kan vara uppemot 224 procent fetare än kyckling utan vita strimmor! Organisationen får stöd av en amerikansk studie som visar på samma utveckling, nämligen att allt fler kycklingar har allt fler vita fettstrimmor.

Orsaken? Att kycklinguppfödare idag gör allt för att djuren ska växa sig så stora som möjligt så snabbt som möjligt. Vi ska dock inte sluta äta kyckling, menar näringsforskare. Det är fortfarande en bra och mager proteinkälla. Det man kan göra är att undvika de bröstfiléer som har många vita strimmor – eller välja kyckling som inte massproducerats i fabrik.

Källa: The Independent, studien hittar du här

Foto: IBL

 

Kycklingindustrin går på knäna – smittor sprids och djuren lider

Kyckling smittar.

Läs också: Kycklingindustrin går på knäna – smittor sprids och djuren lider

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons