Jill Johnson om livet efter skilsmässan: "Början på en ny fas i livet"

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

I början av mars i år ansökte den hyllade artisten Jill Johnson och hennes man Håkan Werner om skilsmässa. Men redan för ett år sedan separerade paret, som tillsammans har döttrarna Havanna och Bonnie Lee.

Separationen blev känd för allmänheten efter att Jill Johnson berättat om den i P4 Extra med Lotta Bromé. I tv-programmet ”Renées brygga” i TV4 berättade hon om sorgen efter uppbrottet från den man som varit hennes partner i 20 år och äkta man i 17.

– Han är absolut min stora kärlek och jag älskar honom fortfarande väldigt mycket. Det är en sak om man lämnar för att det är misär, men man kan ju hamna i en situation då man måste lämna fast det finns mycket kärlek, och det tror jag är en annan typ av separation, sa hon då.

Läs också: Cornelias huvudvärk var hjärninflammation

”En ny fas i livet”

Men nu vänder Jill Johnson blad och inleder ett nytt kapitel i sitt liv. För Kvällsposten berättar hon bland annat att hon har köpt ett hus i hemorten Ängelholm.

– Jag har köpt ett gammalt hus i Ängelholm, som kommer att vara min bas i sommar när jag är på turné. Men så länge barnen, 7 och 12 år, går i skolan bor jag kvar i Borås, men på sikt planerar jag flytta tillbaka till Ängelholm, säger hon i intervjun.

Att hon står i startgroparna till någonting nytt, avspeglas också i musiken.

– Ja, detta är början på en ny fas i livet, vilket också speglas tydligt i mitt senaste album som är betydligt skörare än vad jag tidigare gjort, säger hon till Kvällsposten.

2016 har varit ett av de mest händelserika och dramatiska åren i Jill Johnsons liv. Förutom separationen även innehöll det även inspelningarna av ”Så mycket bättre” i TV4 och arbetet med det nya albumet ”For you I’ll wait”. Under hösten gav hon sig dessutom ut på turné, och tanken var att nu ta en paus för att ladda om batterierna, skriver Kvällsposten.

Läs också: Felix Herngren om kärleken till frun Clara

Har huvudrollen i stor show

Men så mycket vila blir det inte. Under våren släpper hon en EP, till sommaren åker hon ut på jubileumsturné och i november har hon huvudrollen i en storslagen show i Gothia Tower i Göteborg. Showen, ”That’s life”, blir något av det största Jill Johnson har gjort i sin karriär med ett tjugotal musiker, storband och cirkusartister.

Tanken är att hylla de stora artister som betytt mycket för Jill Johnson och många, många andra. Barbra Streisand, Cyndi Lauper, Dolly Parton, James Brown, Frank Sinatra, Bruce Springsteen och Beyoncé är några av de som hyllas, skriver Göteborgsposten.

– Jag känner mig ödmjuk över att få vara huvudpersonen i den här showen. Detta är något jag drömt om sedan jag var liten, säger Jill Johnson till tidningen.

Hon har många järn i elden – och mellan projekten hinner Jill Johnson dessutom skriva ny musik. Att skriva nytt material är ett sätt att bearbeta det turbulenta år hon gått igenom.

– Det finns mycket att omfamna och reflektera över, det har varit ett tufft år. Jag får se hur materialet landar, säger hon till tidningen.

 

Helena Bergström: ”Skräck är att förlora Colin”

Läs också: Helena Bergström: ”Skräck är att förlora Colin”

 

 

Dela på: