Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Har du koll på hälsodryckerna alla pratar om? 8 snackisar!

01 nov, 2016 
Hälsodrycker – recept
Här är 8 drycker som sägs göra mer än släcka din törst!
Annons
ALKOHOLFRI RABARBER OCH KOMBUCHA-DRINKBrand logo
ALKOHOLFRI RABARBER OCH KOMBUCHA-DRINK

Vill du boosta energi, vitamin- och mineraldepåer eller immunförsvaret? Med rätt sorts powerdryck gör du mer än släcker din törst. Här är de största snackisarna just nu:

Shrub

Så gör du shrub

Hälsosam vinäger är basen i en shrub, som sedan smaksätts med frukter eller bär. En uppskattad måltidsdryck som har potential att ersätta både vin och alkoholstinna cocktails. Läs mer och hitta recept här!

Switchel

switchel-trend-dryck-nyttig

Switchel är en hälsobrygd från Amishfolket, från början skapad för att släcka törst och maximera orken för hårda arbetsdagar på fälten. Läs mer och hitta recept här!

Annons

Golden milk

Golden milk - hälsomjölk med gurkmeja

Golden milk får sin gyllene färg och näringskick från gurkmeja. (Använder du en färsk bit av roten lär du märka hur potent färgämnet är…). Ofta ingår också ingefära i receptet, båda huvudingredienserna är kända för att motverka inflammationer. Läs mer om golden milk och hitta recept här!

Kombucha

Recept på kombucha

Den fermenterade drycken kombucha kallas för livets elexir. Det är kanske att ta i, men visst är den både god och nyttig! Läs mer om kombucha och hitta recept här

Annons

Banankaffe

Kaffe med bananmjölk

Kaffe, gärna cold brew, med bananmjölk är höstens märkligaste fenomen. Banana milk coffee är både mättande och nyttigt – perfekt substitut till traditionell tråklatte! Läs mer om banankaffe och hitta recept här

Cold brew coffee

Testa cold brew-trenden och gör kaffet ÄNNU nyttigare!

Drick ditt kaffe med godare samvete! Ett kallbryggt kaffe behåller mer av dryckens hälsofördelar – och smak! Läs mer om cold brew och hitta recept här!

Annons

Matcha

Organic Green Matcha Tea in a Bowl

Matcha-te, matcha-glass, matcha-kakor och matcha-latte… Vad är det för grönt mirakelpulver som alla pratar om just nu? MåBra gör en djupdykning i hälsoskafferiet och berättar mer: Läs mer om matcha och hitta recept här!

Chia fresca

Chia fresca - recept

Släck törsten med löparnas (och tarahumara-indianernas) absoluta favoritdryck! Sin storlek till trots är chiafrön laddade med mängder av näring. Lägg dem i vatten och låt dem bokstavligen explodera i en chia fresca! Läs mer om chia fresca och hitta recept här

Experten: Så nyttiga är hälsodryckerna – egentligen

juica-grönsaker-smoothies-juicefasta

Tungmetaller, dolt socker och onödiga kalorier. Har du koll på vad hälsodryckerna innehåller – egentligen?

Läs mer: Experten Anki Sundin synar hälsodryckerna

Annons