Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Fettisläsk! Nu gör semmelsodan entré

31 jan, 2018 
AvRebecca Wictor
Nu gör semmelsodan entré.
Först kom nachosemlan, ölsemlan och semmelwrapen – nu kan du även dricka din semla. Soda Nation har skapat en läsk bryggd på mandlar och kardemumma i en gräddig cream soda.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

När det kommer till semlan har fantasin inget tak. Många olika varianter har skapats genom året men nu tar alltså semlan en helt ny form. Den blir flytande.

Läskproducenten Soda Nation har tillsammans med stadsdelen Hornstull, i Stockholm, tagit fram denna dryck. Bryggd på mandlar och kardemumma i en gräddig cream soda gör läsken tjockare i konsistensen för att ge känslan av den fluffiga grädden i semlan.

Drick semmelsodan tillsammans med en semla för det lilla extra

– Man dricker den rätt upp och ned precis som den är. Men för den som är galen i semlor rekommenderar vi att man dricker den tillsammans med sin semla för att få en hundraprocentig semmelfika, säger Sara Falkevik, marknadsansvarig, HORNSTULL.

Hornstulls Semmelsoda finns endast att köpa på Soda Nation i Hornstull och säljs från och med den 1 februari 2018 och kommer att kosta 30 kronor. Etiketten är framtagen av illustratören och läskambassadören Marc Strömberg.

Läs mer:

Nyttiga semlor – 5 goda recept 

Sugen på semla? Så gör du din egen semmelkorv! 

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons