Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Fettet som stoppar åldrande

24 jun, 2011 
Annons

Vem vill inte skydda hjärta, leder, hud och hjärna mot åldrande? Med fettypen Omega-3 får du hjälp på alla dessa punkter.

 

Omega-3 har visat sig kunna motverka hjärt- kärlsjukdom och kan också påverka hjärnan. Studier har visat att en kost rik på Omega-3 kan både motverka depression och demens.

Depression och demens

I en undersökning gjord bland personer drabbade av depression blev 60 procent bättre av denna typ av fett. Och enligt en studie utförd av Tufts University hade personer som åt fisk tre gånger i veckan 39 procents mindre risk att drabbas av Alzheimer.

Färre rynkor

Men hälsofördelarna slutar inte där. Personer med torr hud, eksem och psoriasis kan bli avhjälpta med hudvårdprodukter berikade med Omega-3.  När du tillför mer Omega-3 hjälper du till att underhålla cellernas förnyelseprocess. Det ger en sund hy och ett naturligt skydd mot de fria radikaler som orsakar för tidigt åldrande och rynkor.

Här hittar du Omega-3

Bästa källorna till Omega-3 är fet fisk som lax, makrill och ansjovis. Det finns också i växtriket i form av spenat och valnötter. Ägg och ekologiskt nötkött där kreaturen har betat gräs är andra källor.

Källa: Prevention.com

Av: Jennie Sandberg

Bild: Thinkstock

Annons