Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Enkla knepet: Så får du vinet att smaka ännu godare

12 jun, 2017 
Fruktig, frisk smak med inslag av krusbär – eller mustig kryddighet med tydlig fatkaraktär? Vinets beskrivning kan ha större betydelse än du kanske tror!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vill du njuta mer av ditt vin? Då gäller det att läsa på.

En ny studie från University of Adelaide visar att ju mer vi vet om vingården som tagit fram vinet och ju utförligare beskrivningar vi läst om vinets smak, doft och karaktär – desto bättre tycker vi att vinet smakar.

Läs även: Forskning: Drick vin på kvällen och gå ner i vikt

I studien, som publicerades i Food Research International, fick 126 deltagare testa chardonnay-, riesling- och sauvignon blanc-viner. Resultaten visade att vinerna som serverades efter en målande beskrivning av smaker och framställning rankades högre än de viner som provades i ett blindtest utan någon information.

Det gick dock inte att lura vinprovarna till att tro att vinerna smakade bättre än de faktiskt gjorde. För att de skulle få bra betyg krävdes det att beskrivningarna matchade vinerna.

Källa: Decanter.com
Foto: IBL 

 

Vinet som gör dig snyggare – enligt forskning

Läs också: Vinet som gör dig snyggare – enligt forskning

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons