Smarta knepet som diskar blendern på 30 sekunder – utan pill

kvinna gör smoothie

Smoothie är verkligen ett kanonval till frukost eller mellanmål. Fullproppat av vitaminer och nyttigheter, och alla älskar en god smoothie, stora som små. Men – ibland kan man dra sig lite för att ta fram mixern, för den för onekligen med sig lite disk, och på en del ställen kan det vara riktigt svårt att få bort resterna.

Har du en diskmaskin kan du givetvis köra lock och kanna där, men exempelvis knivarna och packningen rekommenderas att ta för hand så att inte ringen spricker eller knivarna förlorar sin skärpa.

1:56

Efter reklamen: 5 smoothies som tar dig genom dagen

(1:56)

Dessutom tar mixern ganska stor plats i diskmaskinen, och om man slarvar lite och låter den stå kvar i vasken utan att skölja noga så fastnar det lätt små rester av exempelvis hallon eller blåbär som kan sitta rejält hårt.

Smarta knepet för att snabbt och enkelt rengöra mixern

Därför är det allra bästa att ta tag i det på en gång, och som tur är finns det ett riktigt smart hack som gör din mixer ren och redo för nästa användning på nolltid!

Lyxig frukost till helgen – här är 10 nyttiga recept!

Efter användning, skölj av kannan för att få bort de värsta resterna. Fyll sedan kannan till tre fjärdedelar med varmt vatten och tillsätt en droppe diskmedel. Slå på mixern en kort stund – voilá, så har mixerkannan diskat sig själv! Häll ut diskvattnet ur kannan och skölj en sista gång med rinnande vatten. Torka knivarna omedelbart efter rengöringen, så att de inte börjar rosta.

Svårare än så är det inte! Från och med nu slipper du allt krångel med att ta isär maskinen och diska delarna för sig.

Men – vi rekommenderar ändå att då och då ta isär alla delar och rengöra noga. Annars kan det bli äckligt mellan exempelvis den genomskinliga toppen på locket eller innanför packningen – smuts har en förmåga att ta sig in i den minsta glipa.

Det rekommenderas också att man förvarar mixern utan att trycka fast locket, så att det kommer in lite luft. Det förhindrar dålig lukt.

Foto: TT

Redaktionens tips
Vad är bäst – komjölk eller dryck på havre, mandel, soja, ris …?
Dietistens bästa frukosttips + det skulle hon aldrig äta