Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Efterrätt till frukost? Ja, tack! 3 smarriga & näringsrika recept

28 apr, 2022 
nyttiga näringsrika frukostar
Oavsett om du vill ha en näringsrik frukost eller om du är sugen på en riktigt god efterrätt på morgonen så är de här tre recepten för dig!
Annons

Kan det egentligen blir för tidigt för efterrätt? Nej, självklart inte. Men om man vill ha en näringsrik frukost också, måste man kompromissa då?

Nej, inte nu längre. Näringsfysiologen Kristina Andersson har tagit fram recept som funkar som både och.

Eller vad sägs om glass med choklad och jordnötssmör, paj med bär eller en krämig bowl med hallon som innehåller både proteiner och gott om vitaminer av olika slag?

Se även: 9 tips på bra frukostar

9 tips på bra frukostarBrand logo
9 tips på bra frukostar

Recepten är hämtade ur Kristina Anderssons bok Ät smart! Vi äter gärna smart, speciellt när det är så här gott. Här är tre efterrättsinspirerade frukostrecept som vi testar redan imorgon bitti!

Annons

Snickersglass

Snickersglass ur Kristina Anderssons bok Ät smart!

Banan, choklad, vanilj, jordnötssmör och dessutom saltade jordnötter. Kan det bli godare? Blir du frestad att göra den här frukostan, som bara kräver lite mixning, hackning och frystid så hittar du receptet på snickersglass här!

Frukostpaj

Frukostpaj ur Ät smart!

Den här pajen gör man enkelt på lite havregryn, ägg och bär. Och kanske en gnutta socker. Den tar max 20 minuter att göra, inklusive gräddning. Det går förstås precis lika bra att äta den här till mellanmål eller kanske en brunch.

Annons

Receptet på hur du gör frukostpajen hittar du här!

Äggbowl med banan och hallon

Äggröra med banan och hallon ur Ät smart!

Kombinationen ägg och frukt känns kanske inte helt självklar, om det inte är ägg i marängform man pratar om förstås. Men en krämig äggröra och färsk frukt är en oväntat god kombination.

Tips på hur du får till äggröran på bästa sätt och hela receptet på äggröra med frukt hittar du här!

Boken Ät smart! Av Kristina Andersson

I boken Ät smart! av Kristina Andersson finns både guidning kring hur vi nyttjar och maximerar kraft som finns i mat och olika recept som gör just det.

Recept av Kristina Andersson Foto: Frida Wismar

Annons