Efter matcha latte – här är nya gröna trenddrycken: Broccolikaffe

12 jun, 2018 
AvMalin Ny
Broccolikaffe kan vara ett sätt att få i oss med nyttigheter.
Vill du ha lite socker i kaffet, eller kanske rentav grönsaker? Den senaste kaffetrenden – broccolikaffe – är här för att stanna.
Annons

Från enhöringslatte till glittrigt kaffe – de senaste åren har många kaffetrender kommit och gått. Och nu ser det ut som att en ny trend har kommit för att stanna: Broccolikaffet. En grön, och något nyttigare, version av en kopp kaffe.

Uppfinningen kommer från australienska forskare vid organisationerna CSIRO och Hort Innovation. De har utvecklat ett slags broccolipulver som du enkelt ska kunna lägga i drycker och maträtter för att få maximalt med näring. Syftet är att få människor att få i sig tillräckligt med grönsaker varje dag, och två matskedar av pulvret per dag ska vara tillräckligt för att komma upp till den rekommenderade dosen.

Läs också: Studie: Därför bör du äta choklad till kaffet

Recept.se Nyhetsbrev

Det är dock långt ifrån alla som jublar över den något otippade smakkombinationen. Broccolikaffet har bland annat testats på kafét Commonfolk i Melbourne, Australien, där det fick blandade recensioner.

Annons

— Forskning visar att australiensare inte får i sig den rekommenderade dagliga dosen av grönsaker under en dag, och alternativ som broccolipulver skulle kunna lösa det problemet, säger John Lloyd, chef på Hort Innovation, i ett pressmeddelande.

Läs också: Recept: Så gör du god rödbetslatte 

Om kombinationen av kaffe och broccoli inte får dina smaklökar att jubla av glädje tipsar forskarna om att det går minst lika bra att blanda i det gröna pulvret i smoothies, soppor, dippsåser och olika bakverk.

Källa: Mashable Foto: IBL

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons