Chia, paleo och ebola – det googlade vi mest under 2014!

Google har nu släppt sina söktrender för 2014 och bland de populäraste sökfraserna finns många mat- och hälsorelaterade googlingar.

Chiapuddingen toppar listan över recept vi googlat under året och är en klar favorit som frukost eller mellanmål. Här kan du läsa MåBra:s recept på vanlig chiapudding och saffranschiapudding, samt läsa fler chiarecept och lära dig om de 8 anledningarnatill att detta frö blivit så populärt.

De antioxidantrika gojibären var även de välgooglade under året och på recepttoppen hittar vi favoriter som gremolata, högrevsburgare, lövbiffsgryta, cornflakeskakor och chokladmarkis.

När det gäller kosten googlades det mycket på att gå ner i vikt och hur många kalorier vi ska äta varje dag. Den mest sökta dieten var paleodieten – eller stenålderskost, som det också kallas.

Läs mer: Så många kalorier innehåller din mat

Bland frågor som börjar med ordet ”Vad…” hittar vi bland annat ”Vad är ebola?” och, efter ice bucket challenge, ”Vad är ALS?”.

Topplistan över frågor som börjar med ”Hur…” innehåller sökningarna ”Hur smittar vattkoppor?”, ”Hur ofta tandtråd?” och ”Hur sluta röka?”. Hälsogoogladet fortsätter även bland sökningarna som börjar med ordet ”Varför..:”, där vi hittar ”Varför kalla fötter?” och ”Varför kliar myggbett?”.

 

LÄS MER:

Alla pratar om bananpannkaka – så gör du

bananapannkaka

Bananpannkaka är perfekt som lyxig frukost eller snabbfixat mellanmål. Här bjuder vi på flera lättlagade recept!

Läs mer: Alla pratar om bananpannkaka – så gör du

 

5 myter om din frukost – har du gått på dem?

Nej, du behöver inte tvinga i dig frukost om du inte är sugen.

Frukosten är dagens viktigaste mål, eller? Här granskar vi de allmänt vedertagna sanningarna om din frukost – och upptäcker att de inte är så självklara ändå…

LÄS MER: 5 myter om din frukost – har du gått på dem?

 

Forskare: Frukt och grönsaker gör dig lyckligare

Frukt- och grönsaksätande kopplas ihop med mental hälsa i en ny brittisk studie.

Frukt och grönsaker är inte bara bra för din kropp – utan även för din psykiska hälsa! Så här mycket grönt ska du mumsa i dig för att öka ditt mentala välbefinnande!

Läs mer: Frukt och grönsaker gör dig lyckligare

 

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock