Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Årets julklapp speglar svenskarnas växande hälsointresse

25 nov, 2014 
Hälsa och välmående är superhett – vi svenskar tränar, lagar nyttig mat och bryr oss om vårt fysiska och psykiska välbefinnande som aldrig förr. Detta speglas även av den nyligen utsedda "Årets julklapp 2014".
Annons

Årets julklapp är ett aktivitetsarmband – ett digitalt armband som kan mäta bland annat fysisk aktivitet, kaloriförbränning, puls, sömn och andra hälsofaktorer. Detta meddelar idag Handelns Utredningsinstitut (HUI), som varje november korar den hetaste julklappen inför årets julhandel.

– Den fortsatt starka hälsotrenden gör allt fler konsumenter medvetna om sin egen hälsa och om sambandet mellan aktivitet och välbefinnande. En annan trend är att dela med sig av upplevelser och bilder i sociala medier. I aktivitetsarmbandet sammanförs dessa trender och det är därför en symbol för en hälsomedveten konsument som vill dela med sig av sina framgångar till andra, skriver HUI i sin motivering.

Fjolårets julklapp – en råsaftscentrifug – speglade även den svenskarnas stora hälsointresse, en trend som alltså fortsätter att växa i år.

– Det är glädjande att så många intresserar sig för sitt välmående, och att det ständigt kommer nya produkter som gör det enkelt och roligt att ta hand om sin hälsa, säger MåBra:s chefredaktör Liselotte Stålberg.

Annons

Psst! Håll utkik i MåBra:s julkalender som startar 1 december. Där kommer vi bland annat att tävla ut tre aktivitetsarmband från Up Move.

Är du Sveriges mest hälsointresserade? Passa på att tävla som representant för MåBra i tävlingen Sveriges mest intresserade!

 

LÄS MER:

Räkna ut ditt kaloribehov – så mycket ska du äta!

Hur många kalorier behöver du äta? Få svaret här!

Hur mycket du väger handlar till största delen om kalorier in – kalorier ut. Men hur mycket kan just DU äta om du vill hålla vikten, eller rentav tappa kilon? Få svaret här!

Läs mer: Räkna ut ditt kaloribehov – så mycket ska du äta!

 

Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

Annons