Alkoholfri champagne? Här är 5 bubbel-favoriter på Systemet

Ett glas bubbel är aldrig fel. Cava, prosecco, crémant – eller till och med äkta champagne när vi vill unna oss! Men alkohol däremot… Det finns många anledningar och tillfällen när man kan vilja skåla i något festligt utan att för den saken bli påverkad av alkohol.

Som tur är finns idag många spännande alternativ för den som väljer alkoholfritt – och det blir fler hela tiden. Här har vi valt ut våra favoriter bland de mousserande vinerna på den alkoholfria hyllan på Systembolaget!

5 goda bubbel utan alkohol:

GodDryck No 1, nr 1959

God Dryck No 1.

God Dryck No. 1 kostar 89 kronor per flaska.

Detta är en favorit som du även hittar i välsorterade ICA-butiker. Riktigt trevlig och frisk utan att vara för söt, som många alkoholfria alternativ annars kan bli. Smaken är fruktig och lätt, med inslag av honungsmelon, gula äpplen, örter och citron. Den är dessutom ekologisk och vegansk. Innehåller dock sulfiter.

Nosecco, nr 1982

Nosecco

En flaska Nosecco kostar 49 kronor.

Detta fransktillverkade bubbel är något sötare än valet ovan, men absolut inte sliskigt. Blommig smak som drar tankarna till fläder och rosor, men också melon och citrus. Funkar att dricka som sällskapsdryck eller till lättare sallader och fiskrätter. Innehåller konserveringsmedel.

Richard Juhlin by Oddbird, nr 1979

Richard Juhlin by Oddbird.

Richard Juhlin by Oddbird – en flaska kostar 94 kronor på Systemet.

Skapat av den världsledande champagneexperten Richard Juhlin. Detta populära chardonnay-bubbel går lika bra att dricka som det är som en appertif, eller som matdryck till en somrig sallad eller skaldjurskvällen. Smaken har inslag av inslag av gröna äpplen, päron och citrus. Innehåller sulfiter.

P.Lex Pure, nr 1971

P.Lex Pure

Artisten Petters eget bubbel kan du köpa för 65 kronor/flaskan.

P.Lex Pure passa när du vill ha ett sötare alternativ. P Lex viner är gjorda tillsammans med sommeliern, krögaren och artisten Petter Alexis Askergren. Gjort av glera-druvan som också är känd som proseccodruvan. Smakar friskt och fruktigt med inslag av persika, päron och citrus.

Richard Juhlin, nr 1983

Richard Juhlin rosé

Rosé-bubblet från Richard Juhlin kostar 94 kronor för en flaska.

De rosa bubblorna här sommaren till, och champagne experten gör ett riktigt trevlig alkoholfritt alternativ även här! Mycket fruktsyra, och bäriga smaker som smultron och röda vinbär lyser igenom. Perfekt till kyckling och fisk – eller servera kallt med några frysta sommarbär i!

Läs mer:

De 5 hälsosammaste vinerna – här är listan

Vad är skillnaden mellan champagne, cava och prosecco? Här är svaret!

Ny studie: Därför går du ner i vikt av vin, ost & choklad

Utvald läsning