9 alkoholfria drycker till sommarens alla fester

Tips på alkoholfria drycker

Det finns en rad goda alkoholfria alternativ på marknaden. För dig som vill njuta av något gott i glaset i sommar tipsar vi nu om nio alkoholfria drycker. Skål!

1. Chill Out Sparkling Fläder

Chill Out Wines har lanserar sitt andra alkoholfria, mousserande vin på marknaden. Chill Out Sparkling Fläder har en smak av frisk fläderblom och fräsch citrus. Vinet finns att köpa på ICA och kostar 49:90 kronor.

2. Domaine de la Prade

Domaine de la Prade är ett ekologisk Merlot Shiraz med en ungdomlig och fruktig smak med inslag av plommon, blåbär, örter och smörkola. Finns att köpa på systembolaget för 89 kronor.

3. Backyard Brew High-Wheele

Backyard Brew High-Wheeler är en alkoholfri lager. Ölen har en maltig smak med inslag av knäckebröd, aprikos, örter, honung och apelsinskal. Finns på systembolaget och kostar 12:50 kr.

4. Fläderblomsvin Mousserande fruktvin

Kiviks Musteri har tagit fram ett alkoholfritt mousserande fruktvin. Vinet har en mycket blommig smak med sötma och tydlig karaktär av fläder, inslag av päron och honung. Finns på systembolaget och kostar 39 kr.

5. Big Drops Milk Stout

Ölen som är tillverkad i Storbritannien har vunnit utmärkelser för sin goda smak. Den har en maltig, rostad smak med inslag av pumpernickel, kaffe, tobak, kakao och soja. Ölen finns på systembolaget och kostar 19:90 kr.

 

 

6. GodDryck No 1

Goda bubblor har lanserat ett gott mousserande vitt vin som är helt ekologiskt. Vinet har en fruktig och ungdomlig smak med inslag av honungsmelon, gula äpplen, örter och citron. Finns på systembolaget och kostar 86 kr.

 

 

7. Xide Non-Alco: Kiwi Cucumber

Alkoholfri cider med en söt och fruktig smak med inslag av gurka, kiwi, och honungsmelon. Cidern finns att hitta på systembolaget och kostar 12:90 kr.

8. Torres Santa Digna

Torres Santa Digna är ett Sauvignon Blanc från Chile. Vinet har en aromatisk, fruktig smak med inslag av päron, krusbär, nektarin, tomatblad och lime. Du hittar det på systembolaget och det kostar 65 kr.

9. Hallo Ich Bin Berliner Weisse

En berliner weisse på bara 0,1 %. Ölen har en fruktig, syrlig smak med liten sötma, inslag av citron, ljust bröd och örter. Går att hitta på systembolaget och kostar 18:20 kr.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.