6 saker som händer med din kropp när du dricker ett glas vatten innan frukost

Du har hört det förr; vatten varje dag är superviktigt för hälsan och en förutsättning för att din kropp ska kunna fungera och prestera optimalt. Om du inte dricker tillräckligt med vatten riskerar du att bli uttorkad med tråkiga följder som huvudvärk och dålig hud.

Men det handlar inte bara om att dricka ordentligt, det handlar att dricka vid rätt tid också! Japanerna börjar alltid dagen med att glas vatten och det är inte svårt att förstå när man ser till alla dessa hälsofördelar som kan komma på köpet.

6 fördelar med att dricka ett glas vatten innan frukost

1. Din hud får mer lyster

En undersökning visar att de som drack en halv liter vatten på fastande mage fick bättre blodcirkulation och mer lyster i huden.

2. Verkar avgiftande

När du sover jobbar din kropp hårt för att bli av med gifter. Om du dricker vatten på tom mage sköljs de dåliga gifterna ut och kroppen får bästa möjliga start på dagen!

3. Ditt hår blir starkt och glansigt

Visste du att ungefär en fjärdedel av ett hårstrå är vatten? Dricker du ordentligt ger du håret ordentligt med näring!

4. Hjälper dig att hålla vikten

Lider du av sötsug och har svårt att hålla vikten? Om du dricker ett glas vatten direkt på morgonen sätter du igång matsmältningen vilket gör att du känner dig mindre hungrig och sugen på sötsaker.

5. Förebygger njursten

De gifter som ligger bakom infektionerna sköljs bort när du dricker vatten på morgonen och hjälper alltså till att förhindra att du drabbas av njursten.

6. Förhindrar halsbränna

Har du problem med halsbränna? Då har du en så kallad sur mage vilket kan ge både halsbränna och sura uppstötningar. Drick ett glas vatten direkt på morgonen för att få bort surheten.

Källa: Newsner

Mer från allers.se:

6 anledningar att dricka äppelcidervinäger – varje dag!