5 goda och roliga alternativ till den traditionella frukostmaten

Mackor, flingor och gröt. Frukosten kan lätt bli en repetitiv och ganska tråkig process som inte direkt utmanar våra smaklökar.

Liva upp dagens första måltid med dessa annorlunda recept. Garanterat gott och dessutom lite roligare än den traditionella frukostmaten!

1. Smoothieglass

Perfekt under de heta sommarmånaderna. Mixa ihop valfria frukter och bär och häll sedan ner smoothien i en glassform. Låt stå i frysen under natten. Klart!

Till receptet >>

2. Frukost-tacos

Fredagsfavoriten är minst lika god på morgonen. Välj ingredienserna efter eget tycke och smak – dock är kombinationen ägg, bacon och ost oslagbar.

Till receptet >>

3. Bananmackor

En underbart god OCH hälsosam version av klassikern banana split. Dela en stor banan i två halvor och bre på valnötssmör. Ringla över honung och toppa med vad som finns hemma i skafferiet, exempelvis russin, torkad frukt och nötter.

Till receptet >>

4. Äggpizza

Matigare än en vanlig omelett, men utan att ge dig den där dästa pizzamagen. Vispa ihop ägg och tabasco i en skål och häll ner riven potatis, lök och tärnade tomater. Stek smeten i en stekpanna tillsammans med skivad pepperoni eller annan topping. Avsluta med ost.

Till receptet >>

5. Proteinbollar

Ett energirikt litet mål som håller hungern borta såväl på morgonkvisten som innan träningen. Mixa plommon och valnötter och addera lite kokosolja som håller ihop smeten. Forma bullarna och doppa i kokosflingor. Låt stå i kylen i ett par timmar.

Till receptet >>

Utvald läsning