Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

5 anledningar att äta mer ingefära

12 sep, 2016 
Thowe Wagner Larsson
Ingefära är inte bara gott och fungerar bra som smaksättare – den gula roten är dessutom en rejäl hälsoboost!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Uppdaterad 19/9 2019.

Ingefära kan användas i soppor, juicer, smoothies, drinkar, varma drycker, grytor och mycket mer. Eftersom den har så många hälsosamma fördelar gör du helt rätt i att äta det varje dag. Kanske i en morgonshot med gurkmeja och ingefära?

Här är 5 anledningar till varför du bör äta ingefära dagligen:

1. Motverkar cancer

En studie från 2012 publicerad i British Journal of Nutrition tyder på att ingefära kan hjälpa till att motverka prostatacancer och äggstockscancer.

2. Hjälper mot illamående 

Mår du illa? Då kan ingefära hjälpa dig att må lite bättre. Särskilt effektivt är det för gravida, människor som lätt blir åksjuka eller patienter som går igenom en cellgiftsbehandilng. Även baksmälla lindras om du äter ingefära.

3. Stabiliserar blodsockernivån

Forskning från University of Sydney säger att man kan se ingefäraextrakt sänka och stabilisera höga blodsockernivåer. Ingefära stimulerar nämligen muskelcellerna till att ta in mer socker från blodet – utan att använda insulin.

Annons

4. Stärker immunförsvaret

Ingefära innehåller höga doser av antioxidanter som ökar kroppens immunförsvar. Genom att äta ingefära varje dag hjälper du kroppen att bygga upp ett starkt immunförsvar som gör det lättare för dig att hålla dig frisk.

5. Motverkar svullen och gasig mage

Har du problem med matsmältningen och är ofta gasig, förstoppat eller svullen? Då är ingefära något du bör introducera i din kost! Ingefärans eteriska oljor hjälper musklerna i magsäcken att slappna av vilket gör att maten lättare kan färdas vidare till tarmarna.

Foto: TT

Läs mer:

Switchel – så gör du hälsodrycken alla pratar om just nu

Chiasylt med blåbär och ingefära

Recept på golden milk hittar du här!

 

Annons