Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

10 rätterna svenskarna helst äter till vardags

12 jun, 2017 
Det blir oftast kyckling med tillbehör eller spagetti med köttfärssås när det vankas vardagsmiddag i de svenska hemmen – men soppan blir allt mindre populär.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vegetariskt blir mer och mer populärt bland svenskarna, särskilt bland de yngre. Och när matkommunikationsbyrån Food & Friends sammanställde sin årliga undersökning Matrapporten, om svenskarnas matvanor, kunde man se att vegetariskt anses vara det trendigaste man kan äta.

I Matrapporten listas svenskarnas favoriträtter, till vardags och till fest. Förutom att de vegetariska rätterna tar allt mer plats på de svenska middagsborden kunde man även se att soppan blir allt mindre populär. I år är den inte ens med på topp-10-listan.

Läs också: Nyttiga middagar – du får 7 goda recept!

Kyckling med tillbehör verkar vara svenskarnas älsklingsrätt, något som man kan se stämmer överens med topplistan för helgen också. Och att den tidseffektiva rätten spagetti och köttfärssås hamnar på en stark andraplats bland vardagsmaten är inte heller särskilt förvånande.

Läs mer: Här kan du se vad svenskarna helst äter på helgen!

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons