10 överraskande sätt att använda jordnötssmör på

Jordnötssmör

Jordnötssmör har seglat upp som en riktig favorit bland många de senaste åren. Att nötsmöret passar bra på mackan eller i olika kakor vet vi sedan tidigare. Men de här finurliga tipsen på vad man kan använda det nyttiga smöret till hade vi ingen aning om!

1. Få bort fisklukt

Har du precis stekt fisk och nu luktar hela köket? Få bort lukten genom att tillsätta en matsked jordnötssmör i stekpannan efter att du är klar med matlagningen och låt det steka i en minut.

2. Få ditt husdjur att svälja sin medicin

Kämpar du med att få din hund eller katt att äta sin medicin? Göm pillret i en klick jordnötssmör så går det lättare.

3. Toppa pannkakorna

Bjud in dina vänner till en amerikansk brunch och bjud på nygräddade pannkakor med en klick jordnötssmör och skivad banan. Mums!

4. Putsa upp skorna

Få dina svarta och bruna läderskor att glänsa som nya! Gör så här: sätt en liten klick jordnötssmör på en trasa och gnid in i lädret. Nötsmörets oljiga struktur både rengör lädret och får skorna att blänka.

Läs också: Snabb choklad- och jordnötskaka

5. Ta bort tuggummi

För att få bort tuggummi från hår, kläder, klädslar eller mattor kan du gnida lite jordnötssmör på tuggummit. Låt det sitta i under tre minuter och torka sedan bort det. Då lossnar tuggummit lätt.

6. Ta bort klibbiga rester från klistermärken

Du vet den där klibbiga ytan som blir kvar när man tar bort en etikett eller prislapp? Gnid lite jordnötssmör mot det klibbiga och resterna försvinner direkt.

7. Tillverka en fågelmatare

Rulla en kotte i jordnötssmör och fågelfrön och häng upp den i ett träd. Se sedan hur fåglarnas flockas kring läckerheten!

Läs också: Nötterna som kan minska ditt sötsug

8. Använd i stället för smör

Ersätt smöret med jordnötssmör när du bakar och njut av den underbart nötiga smaken!

9. Förhindra glasstruten från att droppa

Lägg i en klick jordnötssmör i botten av glasstruten innan du skopar i glassen. Det hindrar glassen från att droppa ut när den smälter – och dessutom får du en smaskig överraskning i slutet!

10. Toppa dina popcorn

Värm försiktigt lika delar – ungefär fyra matskedar – socker, honung och jordnötssmör i en kastrull. Tillsätt en nypa salt och häll blandningen över nypoppade popcorn. Låt svalna och njut!

Källa: Good housekeeping

Artikeln är från Allers.se

Utvald läsning