Annons

Annons

Nu öppnar Sveriges första digitala vårdcentral

Nu kan du träffa läkaren hemma i soffan – via videomöte.

För krasslig för att gå till vårdcentralen? En ny nättjänst ger sjukvård via videosamtal.

I dag kan du göra allt från bankärenden till PT-träning på webben, så det är kanske inte så förvånande att det i dagarna även öppnat en digital vårdcentral.

Kry.se är tänkt som ett alternativ till den traditionella vårdcentralen för alla som är för sjuka för att släpa sig till doktorn, för tidspressade för att sitta i ett väntrum eller som helt enkelt bor långt från närmaste läkarmottagning.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Patienter från hela landet kan här boka en tid. legitimera sig med bank-ID och träffa en läkare via videolänk direkt i webbläsaren.

– Vi vill förbättra tillgängligheten inom vården och göra det möjligt att få kontakt med läkare utan att behöva lämna hemmet eller jobbet. Om fem år tror vi att en femtedel av alla patientmöten inom primärvården kommer ske digitalt, säger Josefin Landgård, vd och en av grundarna av Kry, som är en privat vårdcentral.

På Kry.se kan patienten bland annat få hjälp med att få en diagnos, få recept på läkemedel och remiss till en specialist vid behov. Besvär såsom utslag, feber och urinvägsinfektion lämpar sig väl för konsultation på distans, menar grundarna.

 

LÄS MER:

Slipp vintertröttheten med doktorns uppiggande knep

Är du trött hela tiden? Du är inte ensam.
Jag är så trött – det måste vara något fel! Så tänker många kvinnor så här års. Men ofta handlar det om vanlig vintertrötthet som lätt kan åtgärdas.
Läs mer: Slipp vintertröttheten med doktorns uppiggande knep

5 tecken på att du stressar för mycket

stress-700x439
Är du konstant stressad? Då känner du troligen igen något av dessa symptom, som ofta uppkommer i samband med stress. Så här lindrar du problemen!

 

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…