Artikeln innehåller reklamlänkar

Vegansk hudvård – 7 skönhetsfavoriter i höst

The Ordinary

– The Ordinary har gjort sig kända för starka syror och potenta produkter, enkla förpackningar och otroliga priser. Jag känner just nu att min hud behöver lyster. Därför har jag två favoriter här som båda bidrar till att boosta hudens lyster: Haluronic Acid med B5 och Vitamin C Suspension 23% +HA Spheres.

På morgonen: Hyaluronic Acid 2% + B5. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

The Ordinary: Hyaluronic Acid 2% + B5

På kvällen: Vitamin C Suspension 23% +HA Spheres. Läs mer och köp här (länk till Apprl).

The Ordinary: Vitamin C Suspension 23% +HA Spheres

Love Beauty & Planet

– Detta varumärke är fantastiskt och jag gillar att de värnar om hela processen och använder högkvalitativa naturliga ingredienser och flaskor gjorda av 100% återvunnen plast. Här hittade jag snabbt en favorit och det är deras rengörande balsam som, precis som det låter, både rengör och balsamerar. Det innehåller sheasmör & doft av ljuvligt sandelträd.

Rengörande balsam från Love Beauty and Planet. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Balsam från Love, Beauty and planet.

Idun Minerals

IDUN Minerals (länk till Apprl)är en svensk serie mineralprodukter som passar alla hudtyper, från fet till torr hy. Här har jag två favoriter; Ansiktsvattnet och Serumet.  Jag älskar serumet och har det under såväl dag- som nattkrämen. Serumet är förstärkt med hyaluronsyra, niacinamide (vitamin B3) och äppelsyra som ger huden en extra förstärkning mot de dagliga utmaningarna.

Miccellärt ansiktsvatten för alla hudtyper. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Miccellärt ansiktsvatten från Idun.

Smörj därefter in med ett serum (länk till Apprl) med hyaluronsyra. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Serum från Idun.

Indy Beauty

– Bland Indy Beauty’s (länk till Apprl)produkter, som är Therese Lindgrens varumärke, så är läppglansen stora favoriter, särskilt det som har smak av kokos. Läppglansen både vårdar och mjukgör läpparna tack vare naturliga oljor.

Indy Beauty Lip Shine. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Läppglans från Indy Beauty.

Även den här handkrämen (länk till Apprl) är en favorit mot torra vinterhänder. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Handkräm från Indy Beauty.

Vad är en vegansk produkt?

En skönhetsprodukt som är vegansk är varken testad på djur eller innehåller ingredienser av animaliskt ursprung. En vegansk produkt innehåller inga ingredienser av animaliskt ursprung. Bivax, honung, äggvita eller mjölk är inte veganskt.

Företag hävdar ofta bestämt att de inte djurtestar i enlighet med europeisk lagstiftning – och det stämmer. Däremot kräver Kinas lagstiftning att alla produkter som säljs i landet ska testas på djur. Ett varumärke som säljer sina produkter på den kinesiska marknaden bidrar därmed till djurförsök – och du som konsument stödjer indirekt djurtester genom att köpa produkter från märket. Enda undantaget är produkter som säljs Hongkong då de har en annan lagstiftning.

Källa: Veganguiden, Kronans Apotek  Foto: IBL, Kronans apotek

 

Läs också: 

8 inspirerande vegankonton på Instagram

Cruelty free beauty! 21 veganska skönhetsfavoriter

Therése Lindgren: ”Skönhet blev min verklighetsflykt”