Therése Lindgrens kritik mot trosföretagen: ”Handlar om vad män tycker är sexigt”

tt många av oss kvinnor har svårt att hitta trosor som är både snygga och bekväma är knappast någon nyhet. Sömmar är placerade på ställen där man inte vill ha någon söm, tvättrådslapparna är för stora, trosorna tappar passformen efter några få tvättar – eller så täcker grenen inte ens snippan, ett problem som 29-åriga Petra Sjölander nyligen berättade om för allas.se.

En som också har uppmärksammat problemet med att hitta bekväma trosor är Therése Lindgren, 33. Hon är en av landets största influencers med över en miljon följare på Youtube, men också entreprenör som bland annat har grundat ett eget varumärke med skönhetsprodukter.

Redan i slutet av 2018 publicerade hon ett klipp på Youtube där hon tog upp problemet – att hon under 30 år aldrig har lyckats hitta ett par trosor som är både snygga och bekväma samtidigt. Än i dag, över ett och ett halvt år senare, har Therése fortfarande inte lyckats hitta det perfekta paret.

– Framför allt handlar det om passformen. För mig personligen är trosorna inte tillräckligt breda i grenen. Många av de trosor jag har är också ganska låga, troskanten går långt under byxkanten. Jag har är också ganska låga, troskanten går långt under byxkanten. Jag har också haft problem med att hitta trosor i bra material – antingen blir de noppriga efter några tvättar eller så blir spetsen så hård att man nästan river sig på den. Eller så blir de fladdriga eller så krymper de. Jag gillar inte heller när den där tygbiten som är fastsydd i grenen är lös i framkanten, det kan börja korva sig och skava. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt, säger hon.

Therése Lindgrens troskollektion

Efter att utan framgång ha letat efter en trosa som både sitter bra och är snygg i åratal, bestämde hon sig för att ta saken i egna händer. Hon skulle designa sin egen trosa och bad sina följare på Youtube att svara på en enkät där hon ställde en mängd frågor om vad som kännetecknar det perfekta paret trosor. Responsen blev enorm – över 100 000 personer svarade.

– Jag märkte att det finns ett jättestort missnöje med de trosor som finns på marknaden. Den stora majoriteten höll med min observation att det är svårt att hitta bekväma trosor. Det är konstigt, för jag har inte träffat en enda kille som har sagt att han tycker det är svårt att hitta bekväma kalsonger.

Därför lades Therése Lindgrens samarbete ner

Therése tog kontakt med ett företag, och kom en bra bit på vägen mot att ta fram en egen trosa som skulle uppfylla alla de krav hon ställer på ett par riktigt bra och prisvärda underkläder. Men nyligen meddelade hon att samarbetet med företaget är avslutat och att det inte blir några trosor, åtminstone inte i nuläget.

– Det visade sig att det var ganska lätt att stå i en video och förklara alla problem jag upplever, men att det var mycket svårare att sedan designa ett par trosor som funkar för alla. Det absolut svåraste är att alla kroppar ser olika ut. Därför är det svårt att göra bara en trosa som passar alla oavsett om man väger 50 eller 100 kilo, det är min viktigaste lärdom i det här.

Utvald läsning