Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Therése Lindgren: "Skönhet blev min verklighetsflykt"

15 feb, 2018 
Therése Lindgren, 30, är Sveriges största Youtuber, och är just nu aktuell med en ny hudvårdsserie. MåBra ha träffat henne och pratat om skönhet, depressioner och vikten av ett samhälle som inte plågar djur.
Annons

Så får du finare hud – 5 tipsBrand logo
Så får du finare hud – 5 tips

För några år sedan var Therése Lindgren en tjej som både åt kött och bar päls. I dag är hon helt och hållet vegan och använder veganska produkter i den utsträckning det går.

Men det tog tid för Therése att gå över till en vegansk livsstil. Många tror att man blir vegan över en natt – och visst går det, men det kan vara svårt när man ska plocka bort så många livsmedel ur sin kost. Särskilt om man inte vet vad man ersätter det med.

Läs också: Få inspiration i köket – 5 veganska mathacks

– Planen var aldrig att bli vegan, jag hade jättemånga konstiga föreställningar om vad en vegan var, hur de ser ut och beter sig. Men sen fick jag se en Youtube-video som lärde mig att svenska grisar aldrig får se solljus, från att de föds till att de slaktas. Och då kände jag att jag inte ville äta gris längre, så jag slutade med det, säger Therése när MåBra träffar henne.

Sen slutade hon äta ko, sen kyckling och så fortsatte det – tills Therése var helvegan. Men det tog ungefär sex år, allt som allt.

Annons

Undvek djurtestade produkter

Även innan Therése blev vegan kostmässigt var det viktigt för henne att undvika produkter som testats på djur.

– När jag började skriva och vlogga om vegansk skönhet hörde många tittare av sig och undrade hur de skulle hitta just veganska produkter. Jag har inte vetat vad jag ska rekommendera, säger hon.

Läs också: 12 fräscha veganpizzor som får det att vattnas i munnen

Therese Lindgren är vegan – för djurens och miljöns skull.

Hon tycker det har varit svårt att hitta bra produkter som är både veganska och prisvärda, så när hon 2016 fick tillfället att skapa en linje veganska hudvårdsprodukter i samarbete med CCS tog hon den – och gensvaret blev enormt.

Nu har hon startat ett eget varumärke, Independent Beauty, som ska specialisera sig på just vegansk hudvård. Och första linjen, Indy Beauty, släpps söndagen den 18 februari, och den är självklart helt vegansk och icke djurtestad.

Annons

Varför har veganism blivit så trendigt just nu tror du?

– Jag tror att det har att göra med den ökande medvetenheten, generellt. Kolla bara dagens 15-åringar – de har SÅ mycket bättre koll än jag hade när jag var 15, vilket är jättebra! Det kommer leda till en bättre framtid för alla.

Läs också: Stor granskning: Flera vegoburgare kan innehålla spår av kyckling

Ungdomsbarometern gör varje år en undersökning kring hur unga i Sverige lever och vad de tycker är viktigt. Den visade i år att 30 procent av unga identifierar sig själva med en vegansk eller vegetarisk livsstil – även om de äter kött ibland. Det har blivit en statusfaktor, något fint som man vill vara en del av. Samma siffra för 15 år sedan var endast 3,5 procent.

– Jag tror att alla människor behöver dra sitt strå till stacken för att den här jorden ska överleva. Jag är vegan både för miljön och för djurens skull, men det är ju olika för alla varför man tycker att veganism är viktigt, säger Therése.

Annons

En väg ut depressionen

Att hon överhuvudtaget började intressera sig för skönhet berodde på att hon led av en depression. Hon hade börjat få panikattacker och blivit utbränd, vilket ledde till att hon blev sjukskriven i nio månader.

– Under min sjukskrivning kollade jag nästan uteslutande på skönhetsvideor på Youtube. Innan dess hade jag aldrig haft något riktigt skönhetsintresse, men under de här månaderna så blev det min verklighetsflykt, berättar Therése.

Att ta hand om sin utsida blev ett sätt för henne att hjälpa insidan att läka. Att för en timme bara sitta och smörja in sig själv eller fixa naglarna – och glömma allt annat.

Indy Beauty består av 17 produkter som är både veganska och cruelty free.

Läs också: Stor granskning: Flera vegoburgare kan innehålla spår av kyckling

– För min del är det vad skönhet handlar om, att ta hand om sig själv för sin egen skull.

Annons

Och just därav kommer namnet på det nya varumärket, Independent Beauty.

– Att ta hand om sig utseendemässigt botar inte panikångest, det botar inte depression, men för mig var egenkärleken jätteviktig. Det var nog bristen av att ta hand om mig själv som gjorde att jag blev utbränd från början. Så för mig var det en stor del till att komma tillbaka, att börja ta hand om min utsida, förklarar Therése Lindgren.

Certifierad av Djurens Rätt

Nya linjen Indy Beauty är certifierad av Djurens rätt, och släpps den 18 februari. Extrakt från näckros och vit pion är genomgående ingredienser, och budordet är fukt, fukt fukt! Den riktar sig till kvinnor mellan 18-30 med så kallad ung hud. Dofterna är lätta och aningen söta, tänk vattenmelon.

Läs också: Vad är veganskt vin? Här är svaret!

Vi fick äran att testa några av produkterna ur den nya serien, och här har vi valt ut några favoriter!

Annons

 

Återfuktande serum (reklamlänk) – lämnar en len och återfuktad hud med en lätt känsla. Läs mer och köp här! (reklamlänk)

Lugnande nattkräm (reklamlänk), som passar känslig hud och återfuktar hela natten. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

En rejält återfuktande ansiktsmask (reklamlänk) som även kan användas som nattkräm för den riktigt torre. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Rengörings-mousse (reklamlänk)som tar bort både smink och smuts utan att uppröra känslig hud. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Återfuktande handkräm (reklamlänk) med doft av aprikos. Sjunker in snabbt och lämnar lena händer. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Läs mer om produkterna här!

Foto: Independent Beauty

Annons